Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 15.03.2009

Kukkamotiiveja läpi historian

Ilmassa on kevättä! Floromania-näyttely Eestin taidemuseo Kumussa, Tallinnassa, esittelee kevään kukkaloiston täydennykseksi kukka-aiheisia esineitä ja maalauksia aina renessanssiajoista tähän päivään.

Hollantilaista posliina 1600-luvulta, kirkasvärinen seinätekstiili 1500-luvulta ja modernia taidetta edustava paperikukka-tilataideteos kukkivat kauniisti yhdessä Kumun näyttelyssä. Kukkaloistoa tarjoaa myös laaja kokoelma eri tyylilajien maalauksia.

Tieteestä taiteeseen, uskonnollisesta motiivista teolliseen muotoiluun, muodista kauneuden kaipuuseen Neuvostoliiton aikoina...Floromania näyttely omistautuu kukille ja kasvitieteelle läpi vuosituhansien. Kukka-motiivit ovat peräisin Kumun kokoelmista. Tekijöinä on niin ammattitaiteilijoita kuin amatöörejäkin. Esillä on eri alojen taidetta eri aikakausilta. Näyttely on esillä toukokuun loppuun asti.

Eestin taidemuseo

Kadriorgin Taidemuseo ja Johannes Mikkelin kokoelma, Niguliste Museo, Adamson-Eric Museo, ja Kumu Taidemuseo muodostavat Eestin taidemuseon, jonka kokoelmiin kuuluu yli 55 000 teosta. Vanhempi taide keskiajalta barokkiin on esillä Nigulisten museossa, ulkomainen taide ja Johannes Mikkelin kokoelma Kadriorgin taidemuseossa, Adamson-Ericin taide hänen nimeään kantavassa museossa ja virolainen taide 1700-luvulta tähän päivään Kumussa.

Kumun on suunnitellut suomalainen arkkitehti Pekka Vapaavuori. Hän voitti kansainvälisen suunnittelukilpailun 1994. Museon rakentaminen alkoi 2002 ja se avattiin yleisölle vuonna 2006.

Euroopan museofoorumi valitsi Kumun vuoden 2008 Eurooppalaiseksi museoksi. Kumu edustaa modernia arkkitehtuuria ja siinä on näyttely- ja luentotilojen lisäksi koulutuskeskus nuorille vierailijoille ja taiteen ihailijoille.

KuMu Floromania:
http://www.ekm.ee/eng/kalender.php?event_id=490&d_fili=
Eesti Kunstimuuseum:
http://www.ekm.ee/
KuMu:
http://www.ekm.ee/eng/kumu.php/
KuMu Wikipediassa (suomeksi):
http://fi.wikipedia.org/wiki/KUMU
KuMu Wikipediassa (englanniksi):
http://en.wikipedia.org/wiki/KUMU_(museum)
European Museum Forum:
http://www.europeanmuseumforum.eu
3D Rendering of KuMu Art Museum:
http://bbsc303.arch.school.nz/ankit_surti/index.html

Teksti: Jos Schuurmans, Cluetail Oy / Amusa.fi

Näytä suurempi kartta

Lähde: Eesti Kunstimuuseum, http://www.ekm.ee/eng/kalender.php?event_id=490&d_fili=
Lähde: Eesti Kunstimuuseum, http://www.ekm.ee/eng/kalender.php?event_id=490&d_fili=

Photo by Larsz, published under a Creative Commons Attribution-Share Alike license.<br />
Source: http://flickr.com/photos/criminalintent/231923276/
Photo by Larsz, published under a Creative Commons Attribution-Share Alike license.
Lähde: http://flickr.com/photos/criminalintent/231923276/