Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 23.09.2019

Santapukin sinfoninen runo Ukkonen Sibeliustalossa tammikuussa -lisäesitys maaliskuussa

Simo Santapukin sinfoninen runo Ukkonen saa kantaesityksensä ylikapellimestari Dima Slobodenioukin johtamassa Sinfonia Lahden sinfoniakonsertissa Sibeliustalossa 16.1.2020.

 

 

 

Kuvassa on Simo Santapukki kasvokuvassa.  Hänellä on pitkät, ruskeat hiukset ja päällään musta takki ja valkoinen paita sekä taskuliina.  Santapukki pitää oikeaa kättään leuassa kevyesti.  Taustalla on puita ja sinistä taivasta puiden takana.

Kuva: Sinfonia Lahti

 

Suuren kysynnän vuoksi teoksesta järjestetään lisäesitys Sibeliustalossa pe 20.3.2020. Lisäesityksessä Sinfonia Lahtea johtaa kapellimestari József Hárs. Esityksen alussa kirjailija, toimittaja Minna Lindgren haastattelee säveltäjä Santapukkia ja kapellimestari Hársia. Konsertin kokonaiskesto on noin tunti.

Santapukki kuvaa sinfonista teostaan seuraavasti: ”Ukkonen on sinfoninen orkesteriteos, joka syntyi Suomen luonnon ja elämän inspiroimana. Kolmiosaisen teoksen jyrähdykset ja salamat osuvat pääosin toisen osan satumetsään. Sävelkuvauksen tarinallinen avain löytyy finaalin viimeisestä teemasta.”