Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 12.10.2021

Saara Aalto ja Teemu Roivainen vihdoin yhteiselle joulukiertueelle

Tänä vuonna We Will Rock You -musikaalissa hurmannut Saara Aalto ja syksyllä uuden sooloalbuminsa julkaissut Teemu Roivainen lähtevät yhteiselle Tuhannet tähdet -joulukiertueelle marraskuun lopussa. Edellisestä joulukiertueesta on jo kuusi vuotta, sillä viime vuodelle suunniteltu kiertue jouduttiin koronarajoitusten takia perumaan jo ensimmäisen konsertin jälkeen.

Saara Aalto ja Teemu Roivainen lähtevät yhteiselle Tuhannet tähdet -joulukiertueelle marraskuun 2021 lopussa.

Saara Aalto ja Teemu Roivainen. Kuva:  Ville Paasimaa

Edellisen kerran vuoden 2015 liki loppuunmyydyllä joulukiertueella esiintyneet upeaääniset Saara Aalto ja Teemu Roivainen lähtevät marraskuun lopussa seitsemäntoista konserttia kattavalle Tuhannet tähdet -joulukiertueelle. Luvassa on sekä perinteisiä joululauluja että jo 2000-luvun alusta yhdessä esiintyneen kaksikon upeita duettobravuureita. Kun nämä kaksi taiteilijaa yhdistävät isot ja tunteikkaat äänensä, on varmaa, että kirkko raikuu ja joulutunnelma on taattu.

- Viime vuoden joulukiertueen peruuntuminen heti ensimmäisen konsertin jälkeen oli suuri pettymys niin meille kuin lipun ostaneillekin. Kiertuetta valmistellaan aina pitkään ja hartaasti, ja olimme Teemun kanssa odottaneet yhteiskiertuetta jo useita vuosia. Tänä vuonna pääsemme kuitenkin matkaan ja vieläpä isommin kuin viime vuonna. Konsertteihin on lisäksemme tulossa viiden hengen bändi, upeat valot ja tietenkin mahtavat soolokappaleet ja duetot, Saara Aalto kertoo.

- Viime joulu ei tuntunut joululta, koska perinteinen kirkkokonserttikiertue jäi välistä. Tänä vuonna olen jo kesähelteistä saakka odottanut konserttien tunnelmaa. Joulu on itselleni vuoden tärkein juhla, ja olen äärimmäisen onnellinen, että pääsemme vihdoin Saaran kanssa tunnelmoimaan upeimpia joululauluja hienon bändin kanssa, Teemu Roivainen jatkaa.

Kulunut vuosi on ollut kummallekin taiteilijalle merkityksellinen. Kansainvälistä pop-uraa tehnyt Saara Aalto hurmasi We Will Rock You – musikaalissa Helsingin Jäähallissa elokuussa. Sen jälkeen seurasi muutto etätöihin Espanjaan yhdessä puoliso Meri Aallon kanssa. Uudessa etelän kodissaan kaksikko on kehittänyt yhteistä No Fear -brändiään, joka tarjoaa mm. mielen hyvinvointiin ja itsensä kehittämiseen liittyviä palveluita ja valmennuksia sekä Saara Aallon suosituksi noussut ”Saara Aalto Singing Masterclass” -verkkokurssi, joka ollaan tänä syksynä lanseeraamassa myös kansainvälisille markkinoille.

Vuoden 2014 Tangokuningas Teemu Roivainen puolestaan julkaisi syyskuun lopussa uuden Uusi alku -albumin, joka on ensimmäisen pelkästään Teemun omaa uutta musiikkia sisältävä levy. Albumi on otettu hyvin vastaan. Siltä julkaistut singlet ovat soineet hyvin radioissa ja Tuu lähemmäs -niminen kappale voitti Aito Iskelmän Syyskuun sävel -äänestyksen. Lisäksi Teemu Roivainen on mukana myös Syksyn Sävel -finaalissa kappaleellaan Hiekkalinna.

SAARA AALTO JA TEEMU ROIVAINEN TUHANNET TÄHDET -JOULUKIERTUE 2021

Pe 26.11. Lahti , Ristinkirkko
Ma 29.11. Hämeenlinna, Hämeenlinnan kirkko
Ke 1.12. Kotka, Kotkan kirkko
To 2.12. Valkeala, Valkealan kirkko
Pe 3.12. Jyväskylä, Taulumäen kirkko
La 4.12. Joensuu, Joensuun kirkko
Su 5.12. Parikkala, Parikkalan kirkko
Ke 8.12. Helsinki, Kallion kirkko
To 9.12. Hyvinkää, Hyvinkään kirkko
Pe 10.12. Karkkila, Karkkilan kirkko
Ti 14.12. Turku, Mikaelinkirkko
Ke 15. 12. Seinäjoki, Lakeuden Risti
To 16.12. Tampere, Tuomiokirkko
La 18.12. Iisalmi, Kustaa Aadolfin kirkko
Su 19.12. Haapajärvi, Haapajärven kirkko
Ma 20.12. Oulu, Oulun tuomiokirkko
Ti 21.12. Kalajoki, Kalajoen kirkko