Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 04.08.2023

Riku Innamaan kausi Rovaniemen Teatterissa alkoi

Ohjaaja Riku Innamaa, 52, on aloittanut työt Rovaniemen Teatterin taiteellisena johtajana. Viisivuotinen toimikausi käynnistyi tiistaina 1. elokuuta. Arktisen päänäyttämön esityskausi käynnistyy syyskuussa, jolloin on luvassa kolme ensi-iltaa.

 

Kuvassa on Riku Innamaa puolivartalokuvassa ja hänellä on musta t-paita päällään. Kädet ovat ristikkäin edessään. Taustalla on lainehtivia musta-sini-harmaa kuvioita koko seinän laajuisesti.

Kuva: Petri Teppo

 

Innamaa on valmistunut Teatterikorkeakoulusta teatteritaiteen maisteriksi vuonna 2005. Hän on toiminut Joensuun kaupunginteatterin johtajana vuosina 2008-2010 sekä ohjannut vuodesta 2005 alkaen lukuisissa ammattiteattereissa.

Paluu Rovaniemelle

Arktinen päänäyttämö on Innamaalle tuttu ja rakas paikka.

”Rovaniemen Teatteri oli ensimmäinen työpaikkani ohjaajaksi valmistumisen jälkeen. Tuntuu merkitykselliseltä palata tänne takaisin”, hän kertoo.

Viimeisinä töinään Rovaniemen Teatterille Innamaa on ohjannut esitykset Varasto vuonna 2020 ja Siunattu hulluus vuonna 2014.

Taide on aina jättänyt Innamaahan vahvoja jälkiä. Hänen ensimmäinen teatterikokemuksensa oli Prinsessa Ruusunen –nukketeatteriesitys, jonka nähdessään hän oli noin viisivuotias.

”Muistan esityksen hyvin, aina siihen asti, kun Pahatar saapuu kutsumattomana vieraana Ruususen ristiäisiin. Siitä eteenpäin en muista mitään Pahattaren aiheuttaman shokin takia. Silloin taisin alkaa ajatella, että tässä välineessä on jotain erityistä”, Innamaa muistelee.

Syyskuussa kolme ensi-iltaa

Riku Innamaa uskoo kotiutuvansa napapiirille nopeasti.

”Rovaniemellä on kiva meininki. Täällä on voimallinen ja omintakeinen kulttuuri-ilmapiiri ja aivan omanlaisensa tunnelma”, hän sanoo.

Rovaniemen Teatterin toiminnanjohtaja Sari Alatalo sanoo, että taiteellisen johtajan panos Rovaniemen Teatterille tulee olemaan merkittävä.

”Riku on vanha tuttu jo vuosien takaa. Olen todella iloinen, että olemme saaneet hänet jälleen Rovaniemen Teatteriin, ja odotan innolla alkavaa yhteistyötämme.

Rovaniemen Teatterin taiteellinen johtaja suunnittelee ja johtaa taiteellista työtä sekä päättää ohjelmistosta yhteistyössä toiminnanjohtajan kanssa. Taiteellinen johtaja tekee lisäksi kaksi taiteellista työtä vuodessa ja on taiteellisen henkilökunnan esihenkilö.

Rovaniemen Teatterin syksyn 2023 esityskausi käynnistyy syyskuussa, jolloin on luvassa peräti kolme ensi-iltaa: Rakkaudesta lajiin (8.9.), Entäs nyt, Eeva? (15.9.) sekä Kirka – Surun pyyhit silmistäni (22.9.).