Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 25.07.2022

Pelastakaa Röllimetsä on vauhdikasta nähtävää

Kesäpäivä Haminassa, helle helli ja kaikki oli niin nam. Sitten kesäteatterissa Pelastakaa Röllimetsä!

Allu Tuppuraisen luoma Rölli on valloittanut koko kansan. Haminaan Röllin on ohjannut Jalle Niemelä. Kaikki esityksessä kuultavat Tuppuraisen biisit ovat uudelleen sovitettu Mika Paakon ja Matti Toikan toimesta ja toimivat. Erittäin hyvä puvustus on Pirjo Kotkavuori-Porkan.

 

Kuvassa on taustalla sini-harmaalla ja mustalla kuvitettu tausta ja puinen puu. Keskellä on Rölli pörrötukassa ja ruskeassa puvussa.

Kuva: Mari Salmenhaara

 

Jan Mykkänen on aivan mahtava Rölli! Kun me katsomossa hikoiltiin, kuin saunan lauteilla, niin oikein säälitti se, miten hiessä näyttelijät esiintyivät. Rölli-reppana siinä peruukissa ja niissä vermeissä. Vaan kyllä vaan kaikki sujui kuin tanssi ja kyllä lanne heilui ja hännän alta tulleet rupsut naurattivat. En varmaan koskaan tule niin vanhaksi, etteikö pieruhuumori purisi.

 

Kuvassa on yksi valkotukkainen hahmo puun takana ja edessä on yksi hahmo polvillaan vihreässä puvussa.  Hänen vieressään on vinottain nuori nainen shortseissa vihreässä puserossa.

Kuva: Mari Salmenhaara

 

Röllimetsää uhkaa usealta suunnalta tuho! Sointu Seesteinen, piinkova liikenainen, aikoo laittaa metsän sileäksi ja apurina hänellä on Kaino Lerkkanen. Katariina Myller Sointuna on niin räväkkä, topakka ja sulavasanainen, että huh! Jouni Saikkonen taas mahtavan muuntautumiskykyinen Lerkkanen.

 

Kuvassa on kolme näyttelijää, joista kaksi on sivuilla ja keskimmäisellä on edessään peltinen laatikko.  Takana on iso musta haamun näköinen hahmo.

Kuva: Mari Salmenhaara

 

Entäs sitten Humpuukki MC ilmabikerit! Oikee kunnon rähinäremmi, jotka aiheuttavat pärinää ja miten roskaavat, koska roska on niille "jumala". Tämä sakki oli hauska. Johtajana toimii Humpuukien ylipappi, jonka roolin on hyvin haltuun ottanut Tuomas Guseff. Joukossa mukana taas ihailemani nuoria - räntäntän toimii ja koreografiat ovat hallussa.

 

Kuvassa ovat vinottain joukkona kaikki näyttelijät ja taustalla ovat kulissit ja oikealla on muuria.

Kuva: Mari Salmenhaara

 

Pelastuuko Röllimetsä, se on nähtävä! Joka tapauksessa on taas kerrottava, että vaikka kuin olisi kyseessä koko perheen näytelmä, niin se ei tarkoita, etteivät aikuiset voisi mennä katsomaan, jos ei ole enää lapsia saatavilla. Koska - näissä näytelmissä on aina ne omat jipot aikuisille ja kyllä - ne osuu! Puhumattakaan siitä, että olisko joku, joka ei Rölliä tuntisi???

Kaikki roolisuoritukset olivat ihan kymppiluokkaa, huolimatta siitä, miten kuumat oltavat oli.

Kiitos Haminan teatteri - priimaa pukkaa!