Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 01.08.2021

Pakollisen teatteripaaston jälkeen Viihde Pläjäys

Heinäkuinen ilta ja ei kun kohti Valkealaa ja siellä kesäteatteri, missä esitetään Viihde Pläjäys. Osasin odottaa jotain ihanaa ja odotukseni ylitettiin!

Virve Mattila on ideoinut, käsikirjoittanut ja vieläpä ohjannut sellaisen pläjäyksen, ettei siitä viihdettä puutu. Kaiken pakollisen teatteripaaston jälkeen kansa janoaa tällaista, missä tarttee vaan istua ja nauttia. Nyt minua viehätti tietysti musiikki, mitä on soitettu jo aikoja sitten. Sai hurmaantua ihan vapaasti nostalgiapöhinöistä.

Virve mattila on Valkealan kesäteatterin Viihde Pläjäyksen käsikirjoittaja ja ohjaaja.

Virve Mattila oli monessa roolissa, mm. Katri Helena. Hän on vieläpä kahden upean tyttären äiti, jotka molemmat ovat mukana ja millaisia esityksiä. Yhdessä ja erikseen he vetivät jos ja vaikka mitä.

Salla Vainio ja Riina Mattila mm. huikeana Baccarana Valkealan kesäteatterin Viihde Pläjäys Näytelmässä.

Salla Vainio ja Riina Mattila olivat mm.ihan huikea Baccara. Heti tuli mieleen eräs 1970-luvun kesä, kun serkkuni kanssa "leikimme" samaa duoa. (Mie olin se, jolla oli valkea puku)

Lavalla piipahti myös Cat Cat, samoissa vermeissä...

Jukka Tiitolan ja Antti Salmelan Show CatCat'einä räjäytti nauruhermot Valkealan kesäteatterin näytelmässä Viihde Pläjäys.

Jukka Tiitola ja Antti Salmela vetivät melkoisen shoun, niin että lähellä oli, ettei ollut Tenoille tarvetta.

Mira Peussasta on myös moneksi. Anita Hirvosena hän oli niin Hirvoska, ettei paremmasta puutetta. Entäs sitten Meiju! Voi vaan syvään huokaista. Miran ääni on myös aivan ihana, sen verran käheä, että huh!

Mira Peussasta on Anita Hirvoseksi, mutta myös Meijuksi Valkealan kesäteatterin Viihde Pläjäys Näytelmässä.

Tässä Viihde Pläjäyksessä aika kului niin siivillä ja toivoi, ettei loppuisi ikinä, että lisää, lisääää!

Salla Vainion ääntä kuultiin monessa roolissa Valkealan kesäteatterin Viihde Pläjäys näytelmässä.

Salla Vainion ääni saatiin kuulla monessa eri roolissa ja aina vaan mahtavampana.

Ohjaaja Virve Mattilan tytär Riina Mattila on pikku tytöstä lähtien ollut mukana eri näytelmissä.

Riina Mattila, nuoresta iästään huolimatta on koko ajan vaan kehittynyt lisää. On ollut ilo seurata häntä ihan siitä asti, kun hän oli pikkutyttö.

Kaikki koreografiat ovat niin upeita, loppuun asti hiottuja ja kaunista katsella. Pehmeää, sulavaa ja nautinnollista. Kaikki osasivat askelmerkit ja koko porukalla kun mentiin, niin olisi halunut, että olisi ollut enemmän silmiä.

Mainospotpuurissa on Riinan ja Sallan lisäksi mukana Aada Nurminen, jolla oli myös monta roolia Viihde Pläjäyksessä.

Hauska potpuuri oli myös tehty mainoksista! Mukana Riinan ja Sallan kanssa Aada Nurminen, jolla oli myös niin monta roolia, ettei laskuissa pysynyt. Meni tanssit, laulut ja replat kuin vettä vaan.

Spedeily oli myös mukana Viihde Pläyksessa ja se sujui hyvin Niko Tuomiselta.

Spedeilyltä ei voitu välttyä, kun mukana oli Niko Tuominen, jolta jamilointi meni ihan nappiin, kun oli Nikon Spelit. Olipa muitakin tunnistettavia hahmoja ja ne on vaan nähtävä ja kuultava.

Valkealan kesäteatterin Viihde Pläjäys näytelmän Euroviisu-setin esittäjät lavalla.

Euroviisu-setissä pölähti estraadille Herreys ja Diggiloo Diggiley! Muista viisupätkistä en kerrokkaan, mutta miten oli hauskoja, hurmaavia ja hyvältä kuullostavia ja näyttäviä.

Valkealan kesäteatterin Viihde Pläjäyksen näyttelijäporukka vauhdissa.

Kerrassaan koko porukka, joista vielä mainitsen Kristiina Pokki-Tuomisen ja Kaisa Leinon. Jokaisella oli niin paljon tehtävää, aivan hirveästi rooleja, vaatteiden vaihtoja ja miten paljon annettavaa.

Tässä siis pikkasen pintaa raapaisin, koska en edes yrittänyt kertoa kaikkea, etten vaan liikaa, koska - toivon, että kaikki menee tämän Pläyksen katsomaan ja ottaa mukaan kaverinsa, mumminsa ja vaarinsa, ihan kenet vaan. Itse menen katsomaan uudestaan, sillä haluan vielä kerran kokea sen - Pläjäyksen!

KIITOS teille, ihan jokaiselle, jotka tämän saitte aikaan!

Kuvat: Vesa Sailio