Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 14.09.2023

Pakoja & haaveita -elokuva on valittu Varsovan elokuvafestivaalin kilpasarjaan - katso traileri

Pakoja & haaveita -draamakomedian on ohjannut ja käsikirjoittanut Kaisa El Ramly. Elokuva saa kansainvälisen ensi-iltansa Varsovan elokuvafestivaaleilla Competition 1-2 -sarjassa, joka on tarkoitettu ensimmäisen ja toisen elokuvansa tekijöille. Festivaali järjestetään Puolassa 6.-15.10. tänä vuonna.

 

Kuvassa ovat Ingela Olsson ja Erkki Saarela autossa tuulilasin takana hyväntuulisina kesämaisemassa.

Ingela Olsson ja Erkki Saarela. Kuva: Laura Mainiemi/Inland Film Company

 

Pakoja & haaveita on hullutteleva, elämänmakuinen ja teatraalinen fantasia, joka rikkoo genrerajoja ja juhlii elämää muistuttamalla kuolemasta. Rooleissa nähdään Robert Enckell, Dick Idman, Lasse Karkjärvi, Hannu Kivioja, Erja Manto, Sari Mällinen, Ingela Olsson, Jarkko Pajunen, Aliisa Pulkkinen ja Erkki Saarela.

Elokuvan on ennakkonäytöksessä R&A elokuvafestivaalilla lauantaina 16.9. ja ohjaaja Kaisa El Ramly vastaa yleisökysymyksiin näytöksen jälkeen. Ohjaaja Kaisa El Ramly voitti Pohjoismaisen TV- & elokuvarahaston Nordic Talents -palkinnon elokuvan kirjoittamiseksi ja valmistelemiseksi tuotantoon.

 

 
Pakoja &haaveita
Yhden päivän aikana, maantiellä keskellä kesäistä Suomea, yhdeksän sattumanvaraisen ihmisen ja karkumatkalla olevan koiran kohtalot risteävät peruuttamattomin seurauksin.

Sisarukset Seija ja Sanna ovat matkalla lentokentälle, koska Seija on muuttamassa Kanadaan. Silja ja Ville surevat kuolleen tyttärensä vuosipäivää. Koomikkoduo suhaa pitkästä aikaa työkeikalle, ensihoitajat odottavat tietokilpailuiltaa ja Anita on vihdoin valmis sirottelemaan edesmenneen rakkaansa tuhkat järveen. Maantien varrella liftaa erikoinen mies.
 
Elokuvan tuottaa Klaus Heydemann, Inland Film Company ja yhteistuottajana on Erik Andersson, Läsk. Elokuvan levittää Aurora Studios.
 
Pakoja & haaveita saa ensi-iltansa elokuvateattereissa Suomessa 1.12.2023

https://wff.pl/en/film/getaways-and-dreams