Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 19.02.2024

Neljällä Emma-palkinnolla palkittu KUUMAA tekee tähän astisen uransa suurimmat keikat ja jää talveksi sekä kevääksi keikkatauolle

Ilmiömäistä menestystä nauttiva KUUMAA suuntaa syksyllä ”Maasta kuuhun” -kiertueelle. Maamme kiistatta suosituimman, huhtikuussa uuden albumin julkaisevan popyhtyeen syksyn ainoat keikat koetaan seitsemän kaupunkia kattavalla kiertueella, joka käynnistyy Turun Gatorade Centeristä perjantaina 1. marraskuuta.

Kuvassa ovat KUUMAA yhtyeen kolme jäsentä puolivartalokuvassa. He ovat tiiviisti ryhmänä ja etummaisena on Johannes Brotherus.  Kaikilla on mustat t-paidat, joissa on punaiset raidat reunoissa.  Tausta on musta.

Kuva: Fullsteam Agency

 

Ainutlaatuisella live-energiallaan ja koukuttavilla pophiteillään massiiviset kuulijakunnat valloittaneen KUUMAAn kiertue kuullaan myös Espoossa, Jyväskylässä, Lahdessa, Kuopiossa ja Oulussa, kunnes keikkavuosi huipentuu Tampereen Nokia Arenalla perjantaina 22. marraskuuta ennen keikkataukoa.

"Edessämme on suuri seikkailu! Ollaan soitettu keikkoja monenlaisissa paikoissa. Isoilla ja pienillä venueilla, yökerhoissa ja festareilla. Nyt suuntaamme kohti areenakiertuetta. Kiertueen kokoluokka inspiroi, jännittää ja yllyttää bändiämme virittämään kaikki esityksen osa-alueet uusiin sfääreihin", Johannes Brotheruksen, Aarni Soivion ja Jonttu Luhtavaaran muodostama KUUMAA tunnelmoi.

Kotimaista musiikkihistoriaa uudelleenkirjoittava KUUMAA palkittiin Emma Gaalassa toista kertaa Vuoden yhtyeenä, minkä lisäksi myös Vuoden pop -palkinnon ansainneen kokoonpanon ”Hyvikset ja pahikset” -albumi keräsi Vuoden albumin ja Vuoden myydyimmän albumin Emmat.  KUUMAA palkittiin myös Iskelmä Gaalassa Vuoden yhtyeenä. Menestyksekäs toinen albumi ”Hyvikset ja pahikset” (2023) on striimannut nelinkertaista platinaa viihtyen jopa 16 viikkoa virallisen albumilistan kärkisijalla. Albumin singlekappaleet ovat olleet kerta toisensa jälkeen radiolistojen ykkösiä ”Ylivoimainen”-kappaleen ollessa vuoden 2023 soitetuin radiobiisi.

Ennen syksyn areenakiertuetta KUUMAAn historian tähän mennessä suurin esiintyminen nähdään huhtikuussa Helsingin jäähallissa hetkessä loppuunmyydyllä levynjulkaisukeikalla. ”Maasta kuuhun" -kiertueen jälkeen yhtye jää koko talven ja kevään kestävälle keikkatauolle.

KUUMAA: Maasta kuuhun -kiertue
1.11. Turku, Gatorade Center
2.11. Espoo, Metro Areena
8.11. Jyväskylä, LähiTapiola Areena
9.11. Lahti, Isku Areena
15.11. Kuopio, Olvi Areena
16.11. Oulu, Energia Areena
22.11. Tampere, Nokia Arena

https://info.fullsteam.fi/kuumaa/