Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 29.07.2021

Lontoon Philharmonia-orkesterin ja Santtu-Matias Rouvalin vierailu Tampere-talossa ja Musiikkitalossa toukokuussa 2022

Ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvali johtaa Lontoon Philharmonia-orkesterin konsertit ensi vuonna Helsingissä ja Tampereella. Musiikkitalo ja Tampere-talo toteuttavat orkesterivierailun yhteistyössä. Konsertit oli määrä järjestää syyskuussa 2021, mutta koronatilanteesta johtuen konsertit siirretään toukokuulle 2022. Konsertit toteutuvat Jane ja Aatos Erkon säätiön tuella.

Santtu-Matias Rouvalin ja Lontoon Philharmonia-orkesterin konsertit toteutuvat 2.-3.5.2022 Tampere-talossa ja Helsingissä Musiikkitalossa.

Santtu-Matias Rouvali. Kuva: Tampere-talo.

Musiikkitalon konsertti toteutuu maanantaina 2.5.2022 ja Tampere-talon konsertti tiistaina 3.5.2022. Konsertit oli alun perin määrä järjestää lokakuussa 2020, mutta koronatilanne siirsi niitä jo tällöin vuodella.

– Kansainvälisten tähtiorkesterien vierailut ovat aina suuren yleisön merkkitapauksia. Myös kulurakenteensa puolesta meillä täytyy olla mahdollisuus koko yleisökapasiteetin käyttämiseen. Tällä hetkellä tästä ei ole riittävää varmuutta ja olemme orkesterin ja Musiikkitalon kanssa päätyneet konserttien siirtoon, sanoo Tampere-talon ohjelmapäällikkö Suvi Leinonen.

– Kiitämme lämpimästi yleisöä kärsivällisyydestä ja Jane ja Aatos Erkon säätiötä tuesta ja yhteistyöstä. Lontoon Philharmonia-orkesteri odottaa innolla Suomen vierailunsa toteutumista Santtu-Matias Rouvalin johdolla toukokuussa 2022, kertoo Musiikkitalon talous- ja kehityspäällikkö Robin Lindeberg.

Lontoon Philharmonia-orkesterin ja Rouvalin ensimmäisessä yhteisesiintymisessä Suomessa solistina loistaa maailman konserttilavoilta tuttu venäläispianisti Denis Kozhukhin. Konsertin ohjelma julkaistaan myöhemmin. Lontoon Philharmonia-orkesteri on vieraillut Tampere-talossa kerran aikaisemmin talon avajaisvuonna 1990. Edellinen Helsingin vierailu toteutui Helsingin juhlaviikoilla vuonna 2009.

Lontoon Philharmonia-orkesterin konserttien 2.-3.5.2022 solistina esiintyy  pianisti Denis Kozhukhin.

 Denis Kozhukhin. Kuva: deniskozhukhin.com