Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 15.07.2021

Kultainen vasikka Ruukinmyllyllä osuu tähän aikaan

Haastattelussa on Ruukinmyllyn kesäteatterin tuottaja.

 

1.  Olet Veli-Matti Koivula, Ruukinmyllyn kesäteatterin tuottaja. Mitä kaikkea se pitää sisällään?

- Kaikkea mahdollista meidän laisissa matalan organisaation teattereissa. Päätehtävä on tietysti saada asiakkaat liikkeelle, ja esitysten liput myytyä, johon liittyy luonnollisesti markkinointi, somea, verkkokauppaa, tiedotusta jne. Lisäksi vastaan, että puitteet lavastuksessa ja katsomossa ovat sellaisia, että siellä viihdytään. Kolmas ja yksi tärkeimmistä on luoda näyttelijöillemme sellainen kesäteatteri ja olosuhteet, jossa he viihtyvät lavalla ja harjoituskaudella ja mieluiten haluavat tulla myös uudestaan seuraavina vuosina.

 

2.  Viime kesä meni koronan takia ihan kiville, mutta nyt taas ollaan estradilla - millä mielellä?

- Kaikki ovat odottaneet kovasti pääsyä tekemään teatteria ja näkemään meidän huippuja asiakkaita, niin uusia kuin upeita vakiokävijöitä. Hieno päästä jatkamaan perinnettämme jo vuodesta 2012.

Ruukinmyllyn kesäteatterin tuottaja Veli-Matti Koivula on ottanut selfien Miikkulaisen kanssa.

Kuva: Veli-Matti Koivula, selfie taiteilija Miikkulaisen kanssa.

 

3.  Kultainen vasikka - kuinka se valikoitui ohjelmistoonne?

- Tästä kiitos, kunnia ja vastuu kuuluu Ohjaaja Juhanalle, ja dramatisoija Essille. Kultainen Vasikka oli meille Maria Jotuni Trilogian kolmas osa, ja ajankuvaan sopiva tarina myös tähän aikaan.  

 

4.   Mukana on uusia kasvoja - miten pääsee/joutuu mukaan Ruukinmyllyn porukkaan?

- Ohjaaja vastaa meillä näyttelijäryhmästä, ja jo vuosia teatteriperheeseemme on päässyt vain pyynnöstä. Siksipä meillä on Suomen paras tiimi, joka hurmaa asiakkaitamme niin lavalla kuin ennen esitystä.  

 

5.   Onko jo ensi kesää suunniteltu?

- Vuoden 2022 ympärillä velloo huhuja, mahdollisuuksia ja suuria odotuksia. Perinteisesti se jouluun mennessä on selvinnyt. Toivomme siis malttia.

Kiitos haastattelusta Vellu!