Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 09.05.2022

Kantaesityksessä kuuluu uuden sukupolven ääni nykyihmisen metsäsuhteesta - uutuusnäytelmä Ihan metsässä

Iira Halttusen kirjoittama Ihan metsässä saa kantaesityksensä 15.9.2022 Kouvolan Teatterin klubilla 15.9.2022.

 

Kuvassa on kaksi naista molemmissa reunoissa ja yksi mies ylä reunassa lippalakissa.  Kuva on otettu alhaalta ylöspäin ja ulkona sinistä taivasta vasten ja taustalla näkyy paljas koivun oksa. Toisella naisista on termosullo kädessään, josta tarjoaa juotavaa.

Kuva: Seppo Honkonen

 

Teatterinjohtaja Tiina Luhtaniemi sai ajatuksen metsäaiheisesta teoksesta jo muutama vuosi sitten. Teoksen kirjoittaja, Iira Halttunen, löytyi tehtävään UNO-hankkeen (Uuden Näytelmän Ohjelman) kautta. Kymenlaakson metsäteollisuus täyttää tänä vuonna 150 vuotta, joten aihe on ajankohtainen.

”Näytelmä voi yllättää katsojan näin Kymenlaakson metsäteollisuuden juhlavuotena. Miten monella eri tavalla metsästä voi puhua ja millaisena metsä voi nykyihmiselle näkyä?”, pohtii Halttunen.

Kun kaupungistunut nykyihminen saa perinnöksi palan metsää, mitä ihmettä hän sillä tekee? Ihan metsässä tutkii tätä kysymystä viihdyttävällä otteella. Tarina sijoittuu Kymenlaaksoon, ja teoksessa kuullaan myös koko työuransa Verlassa toimineen Maria Mattsonin mietteet nykyihmisen työssäjaksamisesta ja metsäsuhteesta.

Kantaesityksen ohjauksesta ja skenografiasta vastaa Seppo Honkonen. Valot suunnittelee Mia Jalerva, äänet Kari Mitikka sekä kampaukset ja maskeeraukset Satu Linerva. Rooleissa nähdään vierailevat näyttelijät Pinja Hahtola, Jussi Lankoski ja Irina Pulkka.