Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 25.05.2020

Kansallisteatteri ja Otava ilahduttavat suomalaisen lyriikan ystäviä Jenni Haukion kokoaman Katso pohjoista taivasta -antologian runoilla

Valikoima rakastetuimpia suomalaisia runoja tuodaan kaikkien kuunneltavaksi Kansallisteatterin Äänikanavalle 25.5.2020. Kustannusosakeyhtiö Otava lahjoittaa lukukappaleen Katso pohjoista taivasta -antologiaa jokaiseen suomalaiseen ikäihmisten palvelukotiin.

 

Kuvassa on kuva kirjan kannesta Katso sinistä taivasta.  Taustalla on taivasta.

Kuva: Otava

 

Kansallisteatterin näyttelijät ovat äänittäneet toukokuussa suomalaisten lempirunoja kirjailija Jenni Haukion toimittamasta runoantologiasta Katso pohjoista taivasta. Haukio on myös valinnut runot, joista Kansallisteatterin pääjohtaja Mika Myllyahon johdolla on luotu ensimmäinen kolmesta äänitekokonaisuudesta Kansallisteatterin Äänikanavalle. Nyt julkaistava ensimmäinen osa sisältää vanhempia runoja antologian alkupäästä. Aikajärjestyksessä vanhemmasta uudempaan runouteen etenevän kokonaisuuden toinen ja kolmas osa ovat tulossa kanavalle elokuussa.

”Haluamme ilahduttaa projektillamme kaikkia suomalaisia. Erityiskohteenamme ovat ikäihmiset, jotka eivät tänä poikkeuskeväänä ole voineet tavata läheisiään eivätkä välttämättä edes toisiaan. Haluamme osaltamme auttaa tarjoamalla kulttuuria arjen piristykseksi ”, Myllyaho kertoo.

”Kuten antologian esipuheessani totean, runoudella on sekä emotionaalista että älyllistä käyttövoimaa – runo myötäelää ja lohduttaa sekä väittelee ja vakuuttaa – se on lahja, ruusu ja serenadi. Toivon antologian runojen tuovan kaikille sekä aivan erityisesti seniorikansalaisillemme elämyksellisiä ja virikkeellisiä hyvän mielen hetkiä”, Haukio luonnehtii.

Kustannusosakeyhtiö Otava lahjoittaa jokaiseen suomalaiseen ikäihmisten palvelukotiin lukukappaleen Katso pohjoista taivasta -runoantologiaa. Palvelukodit voivat tilata lukukappaleensa viimeistään 2.6.2020 osoitteesta

https://kansallisteatteri-lv.creamailer.fi/survey/answer/plnp6bxesp4h4

 

Kansallisteatterin Äänikanavalta löytyy vinkkejä luku- ja kuuntelukokemuksen rikastuttamiseen.