Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 05.09.2021

Jouni Hynynen ja Maanalainen armeija julkaisivat ensimmäisen levynsä Kappale kauheinta Suomea

Tammikuussa 2020 julkaistun Maanalaisen armeijan debyyttilevyn jälkeen Hynynen huomasi, että yhtyeelle sopivaa materiaalia syntyy koko ajan lisää. Nyt näistä kappaleista saadaan nauttia neljän biisin EP:n muodossa.

Jouni Hynysen Maanalainen armeija on julkaissut 3.9.2021 ensimmäinen EP-levyn Kappale kauheinta Suomea.

Jouni Hynynen, Kappale kauheinta Suomea. Kuva: Mark Sabogal

Mutta vaikka musiikkia syntyikin helposti, ei homma muilta osin ollutkaan niin yksinkertainen. Yhtyeen kokoonpanoon on nimittäin tullut muutama miehistönvaihdos sitten debyyttilevyn.

”Kun teimme näitä neljää ensimmäistä biisiä – jotka nyt siis julkaistaan – Mira Luoti ilmoittikin, että hänelle on tulossa vieraita, sauna on lämpimänä, kana on uunissa, ja että hän pystyy tekemään korkeintaan taustalauluja studiossa. Päätin, että otan hänen tilalleen toisen naisoletetun. Hänen nimensä on Kaisu Kärri, hän löytyi Lappeenrannasta”, Hynynen kertoo.

Kiertueohjelmaa kootessa ilmeni, etteivät kaikki Maanalaisen armeijan jäsenet pääse syystä tai toisesta lähtemään, mutta tilalle löytyi "paikkaajat".

Jouni Hynynen. Kuva: Mark Sabogal

”Myös viulistimme Milka Ylänen ilmoitti, että hän ei saa tarvittavasti vapaata töistä kiertueen tekemistä varten. Tämän lisäksi kissalla on kuulemma vatsatauti ja aviomies oireilee keski-ikäänsä. Hänen tilalleen otin Matias Kontulan. Hänkin löytyi Lappeenrannasta. Mutta nyt homma on nipussa. Julkaisemme EP:n ja lähdemme kiertueelle. Katsotaan, mitä sen jälkeen tapahtuu”, mies jatkaa.

Kappale kauheinta Suomea -kiertue alkaa sinkun julkaisupäivänä Lappeenrannasta ja sisältää 12 keikkaa ympäri Suomea.

Jouni Hynynen. Kuva: Mark Sabogal

Kappale kauheinta Suomea -kiertue alkaa sinkun julkaisupäivänä Lappeenrannasta ja kattaa yhteensä 12 keikkaa ympäri Suomen.

Kappale kauheinta Suomea -EP:

1.Kappale kauheinta Suomea
Tämä syntyi suunnilleen yhtä nopeassa ajassa kuin kappaleen kesto. Otin kitaran käteen, hyräilin melodian ja kirjoitin sanat saman tien. Suomalaisen naapurikateuden ja kyräilyn kuvaus. Huom: itselläni ei tällaisia naapureita, luojan kiitos, ole. Mutta tiedän monia, joilla on.

2. Kaunatar ja hirviö
Tämä on kappale, joka äänitettiin jo debyyttilevyn sessioissa, mutta jäi lopulta siltä ulos. En löytänyt sille paikkaa levyltä, vaikka biisistä kovasti tykkäsimmekin.

3. Viimeinen kerta
Tämän biisin säveltämisestä ja sanoittamisesta en muista mitään. Se vain tuli kuin enkeli eteiseen.

4. Öljymäellä
Ystäväni kertoi, että he olivat viettäneet nuoruuttaan kaljoitellen Lappeenrannan rautatieaseman vastapäätä olevalla rinteellä, jolle he antoivat nimeksi Öljymäki siellä silloin vallinneen kostean meiningin takia. Näitä paikkojahan riittää joka kaupungissa. Joskus niitä
kutsutaan myös Muumilaaksoiksi, Valleiksi, ties miksi. Pakkohan tästäkin oli muutama rivi raapustaa.

Kappale kauheinta Suomea - kiertue syksy 2021

03.09. Lappeenranta, Nuijamies
04.09. Jyväskylä, Lutakko
08.09. Espoo, Sellosali
09.09. Kuopio, Ohjelmaravintola Maxim
10.09. Raahe, Raahesali
11.09. Oulu, Teatteri Rio
16.09. Tuusula, Krapin paja
17.09. Porvoo, Taidetehdas
18.09. Tampere, Olympia
22.09. Helsinki, Tavastia
24.09. Joensuu, Kerubi
30.09. Pieksämäki, Poleeni