Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 10.09.2020

Jere Karalahdesta kertova dokumenttielokuva Karalahti ensi-iltaan tammikuussa

Jere Karalahdesta kertova dokumenttielokuva Karalahti tulee elokuvateatteriensi-iltaan keskiviikkona 13.1.2021. Elokuvan on ohjannut Juuso Syrjä ja käsikirjoittanut Mika Karttunen. Karalahti-elokuvan tuottavat Solar Filmsin Rimbo Salomaa, Markus Selin ja Jukka Helle ja sen levittää Nordisk Film.

 

Kuvassa on Jere Karalahti istumassa vinottain tuolilla.

Kuva: Solar Films

 

Elokuva kertoo rakastetun ja vihatun kaukaloiden pahan pojan tarinan suorasanaisesti ja säästelemättä. Dokumenttielokuvaan on haastateltu yli 50 henkilöä, kuten esimerkiksi Jeren perhettä, valmentajia, toimittajia, kanssapelaajia ja lapsuudenystäviä. Syvällinen dokumenttielokuva koostuu haastattelujen lisäksi arkistomateriaalista ja dramatisoiduista kohtauksista.

Tuottaja Markus Selin kommentoi elokuvaa seuraavasti: “Tämä on tärkeä elokuva, joka kertoo kaikkien tunteman Jere Karalahden ainutlaatuisen ja omalla tavallaan myös järkyttävän tarinan, joka on erittäin mielenkiintoinen. Karalahti-elokuva kertoo taustat siihen, miksi Jere on jättänyt lunastamatta häneen itseensä kohdistuvat odotukset, mitä suuri yleisö on taas saanut seurata useiden vuosien ajan.“

Elokuvan pohjalta julkaistaan myöhemmin dokumenttisarja C Moressa.