Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 05.06.2024

Helsingin Messukeskus teki NPS-historiaa: Helsingin Kirjamessuilla parhaat tulokset yli 1000 kuluttajatapahtuman kansainvälisessä vertailussa

Helsingin Messukeskuksen tuottama ja järjestämä Helsingin Kirjamessut yltää globaaliin kärkeen messutapahtumien laajassa vertailussa. Tulos perustuu kansainvälisen tutkimuslaitoksen Explori Median kävijä- ja näytteilleasettajatutkimuksiin. Kirjamessujen 2023 tulokset ovat Explorin tutkimushistorian paras tulos viimeisten 12 vuoden ajalta. 

Kuvassa on Helsingin Kirjamessujen yleisöä kuvattuna ylhäältä päin ja siinä on ihmisiä kiertelemässä kirjapöytiä.

Helsingin Kirjamessut 2022. Kuva: Emmi Kähkönen

 

Explori Media Ltd on tutkinut yli 1000 kuluttajatapahtumaa 12 viime vuoden aikana yli 60 eri järjestäjältä. Tapahtumajärjestäjistä 81 % on Euroopasta. Suomesta tutkimuksissa on mukana ainoastaan Helsingin Messukeskus kansainvälisenä toimijana.  
 
Explorin historian parhaat tulokset

Kävijä- ja näytteilleasettajatutkimuksissa selvitetään muun muassa tapahtumien NPS (Net promoter score) eli suositteluindeksi. Luku osoittaa, kuinka todennäköisesti vastaajat suosittelisivat tapahtumaa ystäville ja kollegoille. Helsingin Kirjamessuilla molemmat arvot olivat Explorin historiassa kuluttajatapahtumien suurimmat.  Helsingin Kirjamessuilla 2023 kävijöiden NPS oli 62 (vastaajia 3910) ja näytteilleasettajien 58 (vastaajia 62). Helsingin Kirjamessuihin osallistui 274 näytteilleasettajaa ja kävijöitä oli yli 88 000.   
 
Merkittävä tunnustus Messukeskukselle ja Helsingin Kirjamessuille  

“Saamamme tunnustus on merkittävä. Hyvät NPS-tulokset kertovat hyvästä asiakaskokemuksesta ja tapahtumabrändin vahvuudesta”, toteaa markkinointi- ja viestintäjohtaja Lumia Ankkuri Helsingin Messukeskuksesta. “Sekä näytteilleasettajien että kävijöiden kokemus vaikuttaa ratkaisevasti tapahtuman onnistumiseen. Toki meidän on katsottava aina myös NPS:ää syvemmälle, mutta tulos osoittaa, että konseptimme toimii.”  
 
Helsingin Kirjamessuista vastaava liiketoimintapäällikkö Tanja Pasila Helsingin Messukeskuksesta kiittää kirja-alaa tiiviistä ja hyvästä yhteistyöstä. “Olemme kehittäneet kirjamessuja yhdessä kirja-alan kanssa oikeaan suuntaan. Yhteistyömme on poikkeuksellisen tiivis. Niin lukijat kuin mukana olevat yritykset ovat tyytyväisiä tapahtumaan. Dialogi asiakkaittemme kanssa toimii ja olemme onnistuneet luomaan kaupallisuutta ja laajaa näkyvyyttä kirja-alalle”, toteaa Pasila.  
 
Samaan aikaan Helsingin Kirjamessujen kanssa järjestetään Viini & Ruoka -tapahtuma. “Viini & Ruoka -tapahtuma sopii hyvin Helsingin Kirjamessujen yhteyteen, ja tapahtuma on erittäin suosittu. Myös näytteilleasettajat ovat tyytyväisiä tapahtumaan”, toteaa Pasila.  
 
Helsingin Messukeskus järjestää Helsingin Kirjamessut vuosittain lokakuussa Suomen Kustannusyhdistyksen ja Kirjakauppaliiton toimeksiannosta. Helsingin Kirjamessut järjestetään 24. - 27.10.2024 Helsingin Messukeskuksessa jo 24. kertaa. Samaan aikaan järjestetään Viini & Ruoka yhteistyössä Viinilehden kanssa.  

Keskiviikkona 5.6. vietetään kansainvälistä messupäivää. Teemapäivää koordinoi kansainvälinen messuliitto UFI, jolla on 866 jäsentä 88 maassa. Helsingin Messukeskus on UFIn jäsen.

messukeskus.com