Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 05.01.2021

Otava ja KOM-teatteri julistavat poliittisen runon kirjoituskilpailun

KOM-teatteri, Otava ja Otavan Kirjasäätiö julistavat yhdessä suuren Poliittinen runo NYT! -kirjoituskilpailun. Kilpailu on avoin kaikille, ja siihen osallistutaan nimimerkillä.

 

Kuvassa on runokilpailun juliste.  Siinä lukee samean keltaisella pohjalla mustalla tekstillä Poliittinen runo nyt! Lisäksi on kolmikulmainen kuvio ja pientä tekstiä.

 

Runokilpailu on kaikille avoin. Parhaat runot julkaistaan antologiana ja lisäksi yhdestä runosta sävelletään laulu, joka esitetään KOM-teatterin juhlakonsertissa.

Muutosten repimässä maailmassa yhteiskunnalliset kysymykset ovat polttavampia kuin aikoihin. Millaista maailmaa kohti olemme matkalla? Millaisen maailman haluamme?

Parhaat runot julkaistaan antologiana painetun kirjan sekä sähkö- ja äänikirja muodossa. Äänikirjan runoja lukevat KOM-teatterin näyttelijät.

Kolme tässä ajassa merkittävintä runoa palkitaan myös rahapalkinnolla: I palkinto on 1 000 euroa, II ja III palkinnot 500 euroa kumpikin. Säveltäjä Markus Fagerudd säveltää yhden runon, ja sen esittävät KOM-teatterin kuoro ja orkesteri juhlakonsertissa Helsingin Kulttuuritalolla 24.11.2021. Tilaisuudessa myös julkistetaan muut voittajat sekä parhaista runoista koottu antologia.

Kilpailun tuomariston muodostavat kirjailijat Marja-Leena Mikkola ja Aura Nurmi, muusikko Yeboyah, KOM-teatterin taiteellinen johtaja Lauri Maijala sekä Otavan kaunokirjallisuuden kustannusjohtaja Antti Kasper.

Kilpailuun voi osallistua enintään kolmella runolla. Kilpailuaika kestää 30.4.2021 saakka.

Tänä vuonna 50 vuotta täyttävä KOM-teatteri syntyi yhteiskunnallisen murroksen ja uudenlaisen taiteentekemisen polttopisteeseen, ja sillä on ollut keskeinen rooli suomalaisen poliittisen laulun historiassa.

130-vuotias Kustannusosakeyhtiö Otava on rohkeasti julkaissut yhteiskunnallisesti kantaa ottavaa kirjallisuutta silloinkin, kun vallitseva mielipide on vielä joitakin teoksia kavahtanut.