Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 13.04.2021

Oopperan kummitus jatkaa yleisön hurmaamista Kansallisoopperassa

Loppuunmyydyille saleille esitetty Oopperan kummitus palaa Kansallisoopperan ohjelmistoon 22. lokakuuta 2021. Lisäksi marraskuussa kuullaan konserttiversiona Oopperan kummituksen jatko-osa, Love Never Dies.

Kuvassa on tummalla näyttämöllä lierihattuinen mies, joka on vartalomyötäisessä siniharmaassa ja hihattomassa puvussa.

Kuva: Kansallisooppera

 

Ilmiöksi noussut Andrew Lloyd Webberin Oopperan kummitus on ollut ennennäkemättömän suosittu Kansallisoopperan aiemmilla esityskausilla. Ensi-iltakierroksella 2015–2016 teoksen esitykset myytiin historiallisesti loppuun jo ennen ensi-iltaa. Teos palasi ohjelmistoon marraskuussa 2018, jolloin se oli yhtä suosittu. Tähän mennessä Oopperan kummitusta on esitetty Kansallisoopperassa yhteensä 98 kertaa, ja kauhuromanttinen spektaakkeli on hurmannut jo yli 131 000 katsojaa.

Kansallisoopperan päänäyttämöllä kuullaan tällä kertaa lisäksi konsertti Love Never Dies, jonka Lloyd Webber sävelsi jatko-osaksi Oopperan kummitukselle. Teoksen ensi-ilta oli 2010 Adelphi Theatressa Lontoon West Endissä. Romanttisen jatko-osan konserttiversio esitetään kahdesti, 9. ja 10. marraskuuta. Konsertin solisteina esiintyvät mm. Garðar Thór Cortes, joka on tunnettu Phantom-roolistaan myös Lontoon West Endissä, Marjukka Tepponen, Kevin Greenlaw, Helena Juntunen, Josefin Silén sekä Alexandre Goncharov Dias

Andrew Lloyd Webberin Oopperan kummitus kantaesitettiin Lontoossa vuonna 1986. Teos on taloudellisesti musikaalihistorian menestynein; se on kerännyt yli viisikymmentä teatterialan palkintoa ja yli sata miljoonaa katsojaa. Se on myös pisimpään New Yorkin Broadwayllä koskaan esitetty show. Pariisin oopperaan sijoittuva kauhutarina perustuu Gaston Leroux'n romaaniin vuodelta 1910.

Kansallisooppera sai viidentenä teatterina maailmassa luvan tehdä kokonaan uuden Oopperan kummituksen tuotannon ohjauksineen, lavastuksineen ja pukuineen. Se sai ensi-iltansa syyskuussa 2015. Kansallisoopperalle teoksen on ohjannut Tiina Puumalainen, joka on tunnettu ohjauksistaan tanssin, teatterin ja musiikkiproduktioiden parissa. Lavastaja Teppo Järvisen ja pukusuunnittelija Marjaana Mutasen visuaalinen suunnittelu on saanut vaikutteita Leroux’n alkuperäisen romaanin maailmasta sekä lisäksi useista eri aikakausista.

Phantomin roolissa vuorottelevat Ville Rusanen sekä Kevin Greenlaw, Christinen roolissa Iida Antola, Hanna-Liina Võsa ja Sanna Iljin. Muissa rooleissa nähdään mm. Mika Pohjonen, Johannes Vatjus, Kaisa Ranta ja Sari Nordqvist.

Andrew Lloyd Webber: Oopperan kummitus palaa ohjelmistoon 22.10.2021.

Andrew Lloyd Webber: Love Never Dies, konsertti, esitykset 9. ja 10.11.2021.