Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 18.08.2019

Maalaustaiteen juhlaa 17 paikkakunnalla - Taidemaalariliitto 90 vuotta

Taidemaalariliitto täyttää 90 vuotta vuonna 2019. 90-vuotiasta juhlitaan eri puolilla Suomea laajasti maalaustaidetta esiin tuovalla ohjelmistolla:

 

Kuvassa on ruudutettuna 12 erilaista taideteosta, jotka ovat nähtävissä Taidemaalariliitos Karuselli-näyttelyissä.

Kooste näyttelyn taiteilijoiden teoksista.  Kuva: Taidemaalariliitto

 

Karuselli - joka päivä uudet kuvat

Uusi, rohkea, ennennäkemätön ja varmasti erilainen näyttelykonsepti toteutetaan 15.8.- 8.9.2019 tm•galleriassa Helsingissä. Esillä on joka päivä uusi näyttely – galleriassa esitellään päivittäin yhden tai kolmen taiteilijan teoksia.25 päivän ajan taide vyöryy runsaana yleisön eteen – kaiken kaikkiaan karusellissa pyörii 59 taiteilijan teoskokonaisuudet.

Näyttelyn taiteilijat on arvottu mukaan ilmoittautuneiden Taidemaalariliiton jäsentaiteilijoiden keskuudesta. Uusi konsepti mahdollistaa taidemaalauksen monipuolisen esittelyn ja samanaikaisesti piilottaa sisäänsä kysymyksen kuratoimalla tai arpomalla tehtyjen taiteilijavalintojen erosta.

tm•gallerian Karuselli-näyttely on osa Helsingin Juhlaviikkojen tämän vuoden kuvataideohjelmistoa.

Karusellin päiväkohtainen ohjelma ja tietoa taitelijoista:
https://www.painters.fi/galleria/karuselli-joka-paiva-uudet-kuvat/

Juhlanäyttelyviikot 17 paikkakunnalla

Taidemaalausta tuodaan esille lokakuussa 2019 ympäri Suomea – 17 eri paikkakunnalla järjestetään alueella asuvien Taidemaalariliiton jäsenten näyttely tai muu taidemaalaukseen liittyvä tapahtuma paikallisten taiteilijaseurojen tai muiden paikallisten kuvataidetoimijoiden järjestämänä. Ohjelmassa on niin näyttelyitä, seminaareja, keskustelutilaisuuksia, tapahtumapäiviä kuin yhteisötaidettakin.

Juhlanäyttelyviikkojen ohjelmaa järjestetään seuraavilla paikkakunnilla: Rovaniemi, Oulu, Seinäjoki, Kuopio, Joensuu, Jyväskylä, Tampere, Hämeenlinna, Hyvinkää, Lahti, Lohja, Järvenpää, Loviisa, Porvoo, Espoo, Vantaa ja Helsinki.

Juhlanäyttelyviikot tuovat maanlaajuisesti näkyvyyttä maalaustaiteelle ja taidemaalareille. Korkeatasoiset näyttelyt luovat laajan kuvan nykymaalaustaiteen monimuotoisuudesta ja tuovat maalaustaiteen lähelle katsojia eri paikkakunnilla. Juhlanäyttelyviikkojen tapahtumat ja näyttelyt tuovat näkyvyyttä eri puolilla Suomea työskenteleville Taidemaalariliiton jäsentaiteilijoille ja eri alueiden taidetoimijoille sekä nostavat esiin valtakunnallisen yhteistyön merkittävyyttä.

Juhlanäyttelyviikkojen paikkakuntakohtainen ohjelma:
https://www.painters.fi/90-vuotisjuhla/juhlanayttelyviikot/

Tuubit auki -avoimet työhuoneet

Tuubit auki on Taidemaalariliiton järjestämä avointen työhuoneiden tapahtuma. Maanlaajuinen tapahtuma tuo esille suomalaista nykytaidetta, taidemaalausta ja sen tekijöitä avaamalla Taidemaalariliiton jäsentaiteilijoiden työhuoneita yleisölle yhden viikonlopun ajaksi. Tapahtuma on yleisölle ja osallistuville taiteilijoille ilmainen. Taidemaalariliiton jäsentaiteilijoiden työhuoneiden ovet ovat avoinna viikonloppuna 26.–27.10.2019. Lisätietoja julkaistaan lähempänä tapahtumaa osoitteessa: https://www.painters.fi/tuubitauki/

Taidemaalariliitto ry on Suomen ammattitaidemaalareiden valtakunnallinen järjestö, joka on perustettu vuonna 1929. Jäseniä liitolla on yli 1300. Liitto työskentelee kuvataiteen edistämiseksi ja kuvataiteilijoiden ammatillisten ja sosiaalisten etujen parantamiseksi. Taidemaalariliitolla on galleria, taiteilijatarvikevälitys ja toimisto Helsingissä. Vuonna 2019 Taidemaalariliitto ry täyttää 90 vuotta.