Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 22.07.2020

Korsholman Musiikkijuhlien teemana Yksin, villi ja vapaa

Korsholman Musiikkijuhlat järjestetään ennakkokaavailujen mukaan 28.7.–5.8., mutta koronavirustilanteen takia poikkeuksellisella tavalla. Festivaalin konsertit lähetetään hygieenisinä ja virusvapaina suoratoistolähetyksinä ihmisten kotisohville ja laitureille.

 

Kuvassa on Cecilia Zilliacus takanaan merellinen maisema, jossa on lokkeja. Meri ja taivas on sininen hänen taustallaan.

Cecilia Zilliacus. Kuva: Korsholman Musiikkijuhlat

 

Jokaisena festivaalipäivänä lähetetään noin tunnin mittainen konsertti illalla kahdeksalta, ja puolta tuntia aiemmin lähetettävässä festivaalistudiossa tavataan taiteilijoita kapellimestari Anna-MariaHelsingin ja musiikkitieteilijä Mats Lillhannuksen toimiessa juontajina.

Vuoden teema on Yksin, villi ja vapaa ja ohjelmiston pääpaino on 250 vuotta sitten syntyneessä Ludwig van Beethovenissa sekä iloisessa 1920-luvussa, jonka monista uusista taidevirtauksista huomioidaan myös dadaismi aikakauden runojen ja Tina Axelssonin lyhytelokuvien avulla.

Lähetysten pääpaikkana toimii Vaasan kaupungintalo, mutta kolmena iltana kuullaan lähetykset Tukholmasta, jossa Korsholman Musiikkijuhlien taiteellinen johtaja Cecilia Zilliacus musisoi ystävineen. Lisäksi muutamana päivänä musiikkitarjonta aloitetaan jo illalla kuudelta konsertilla Mustasaaren ja Vaasan viehättävimmistä konserttipaikoista.
Kaikkiasuoratoistona lähetettäviä konsertteja pääsee kuulemaan ilmaiseksi festivaalin kotisivujen kautta.

Viimeisimpien tietojen mukaan kaikkiin Suomen puolella järjestettäviin konsertteihin otetaan myös rajoitetusti yleisöä, sallitun yleisömäärän vaihdellessa kahdestakymmenestä useaan sataan. Yleisöä ja lehdistöä pyydetään huomioimaan, että konsertit kuvataan varsin suurella kalustolla ja usean kameran voimin, ja tämä saattaa vaikuttaa näkyvyyteen ja hankaloittaa keskittymistä musiikkiin.

Tänä vuonna ei Musiikkijuhlilla ole kaiken kattavaa ohjelmakirjaa, mutta festivaalin ohjelma sekä muusikko- ja teosesittelyt löytyvät Musiikkijuhlien uusituilta kotisivuilta osoitteessa https://www.korsholmmusicfestival.fi/. Teosesittelyt on kirjoittanut musiikkitieteilijä Mats Lillhannus.