Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 29.03.2020

Jyväskylä Sinfonia tulee luokse -­ etäkamarikonserttien sarja alkaa 1.4.

Jyväskylä Sinfonia – luonasi on uusi kamarikonserttien sarja, joka lähetetään videolähetyksinä kuulijoiden nautittavaksi kotisohvilla. Kamarikonsertit kuvataan Jyväskylän kaupungintalon juhlasalissa ilman yleisöä ja lähetetään Jyväskylä Sinfonian Youtube-kanavalla, josta niitä voi katsoa vapaasti, myös jälkikäteen.

Kuvassa on kaksi klarinetistia, joista vasemmalla on mies klarinetti kädessään ja oikealla nainen myös klarinetti kädessään.

Kuva: Jyväskylä Sinfonia

 

Sarjan ensimmäinen konsertti kuullaan keskiviikkona 1.4. klo 19 eli samaan aikaan kuin Jyväskylä Sinfonian perinteiset keskiviikkokonsertit. Orkesterin muusikoista kootut pienkokoonpanot esittävät starttikonsertissa musiikkia J.S. Bachilta, Francis Poulencilta sekä Michael Haydnilta. Jatkossa konsertteja kuullaan ainakin kolmena keskiviikkona, aloitusviikon lisäksi myös 8.4. sekä 15.4.

- Vaikka yleisötilaisuuksia ei voida järjestää, halusimme pitää kiinni tavanomaisesta konserttipäivästämme keskiviikosta. Ainakin kausilippulaisillamme se aika on varmasti meille jo valmiiksi varattuna, toteaa intendentti Nikke Isomöttönen.

- Koska haluamme ensisijaisesti huolehtia orkesterilaisten työskentelyn turvallisuudesta, videoimme kaikki konserttiesitykset erikseen etukäteen, jolloin voimme reagoida myös mahdollisiin sairaustapauksiin.

Karanteeniklubi tarjoaa pieniä musiikkielämyksiä arkeen

Jyväskylä Sinfonian karanteeniklubi -kanavalla Youtubessa julkaistaan lähes päivittäin orkesterin muusikoiden musiikillisia tervehdyksiä kuulijoillensa. Tällä hetkellä sen kautta pääsee esimerkiksi opiskelemaan patarumpujen saloja lyömäsoittaja June Binnien opastuksella, kuulemaan Super Mario Bros -musiikkia oboisti Nahoko Kinoshitan soittamana sekä kurkistamaan klarinetisti Kristjan Partsin arkeen karanteeniajan keskellä.

Striimattavat kamarikonsertit ja koko karanteeniklubin sisällön yhdeltä kanavalta:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLdCCkYcar8_44PgkvCOMJ0-nvF33Hj777