Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 07.08.2020

Eppu Nuotion uutuusromaani on ylistyslaulu aikuisten naisten väliselle ystävyydelle

Maggie ja minä on Eppu Nuotion, rakastetun tarinankertojan, hurmaava uutuusromaani täynnä elämänjanoa ja suuria tunteita. Se kuvaa naisten välisen ystävyyden voimaa, joka kannattelee ja toimii peilauspintana silloin, kun elämä tuntuu sohjossa kahlaamiselta. Romaani muistuttaa ihanalla tavalla kirjallisuuden ja taiteen ihmisiä yhdistävästä voimasta. Kirjan on julkaissut Gummerus.

 

Kuvassa on Eppu Nuotio istumassa tuolilla. Kuvan tausta on musta.

Kuva: Liisa Valonen

 

Nelikymppisellä Hannalla on perhe ja unelmatyö Kansallisteatterin pukuompelijana. Silti hän kaipaa ruuhkavuosien täyttämään elämäänsä jotakin. Kun Hanna tutustuu lukupiirissä Ulrikaan, hän saa sydänystävän, uutta virtaa ja kiehtovia tuttavuuksia.

Mistä me sitten puhumme? Kaikesta, emmekä mistään erikoisesta. Se on meidän naisten erikoisosaamisaluetta. Naiset hallitsevat polveilevat keskustelut, samaan lauseeseen mahtuu hyvin uusi palashampoo ja miehen omituiset tavat. Ja saadaanko koskaan yhtään ystävysten keskustelua päätökseen vai jääkö aina osa langanpätkistä ilmaan roikkumaan?

Romaanin toisessa aikatasossa eletään 1900-luvun alkua. Taidemaalari Venny Soldan-Brofeltin avioliitto kirjailija Juhani Ahon kanssa natisee liitoksissaan, mutta senkin uhalla Venny maalaa kalliolla tanssivaa Maggie Gripenbergiä.

Iisalmessa syntynyt Eppu Nuotio kertoo törmänneensä lapsuudessaan Juhani Ahoon kaikkialla. ”Vennystä ei puhuttu silloin missään. Minua on pitkään kiinnostanut hänen tarinansa, ja olen kirjoittanut näytelmän heidän avioliitostaan. Tässä romaanissa halusin keskittyä nimenomaan Vennyyn. Olen ajatellut, että ystävyys tanssijatar Maggie Gripenbergiin kannatteli Vennyä niinä vuosina, kun elämä paiskoi päin naamaa.”

Eppu Nuotio (s. 1962) on kirjoittanut itsensä lukijoiden sydämiin ja hänen elämänmakuiset tarinansa ovat saavuttaneet suuren suosion. Nuotio on monipuolinen kirjailija, jonka tuotanto sisältää muun muassa romaaneja, lastenkirjoja ja näytelmiä. Berliinin-vuosien jälkeen Nuotio on palannut Suomeen ja asuu Helsingissä miehensä ja koiransa kanssa.

 

Eppu Nuotio, Maggie ja minä