Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 08.02.2022

DocPoint-festivaaleilla kunniamaininnan saanut Kultainen maa ensi-iltaan eri puolille Suomea

Tuottaja Liisa Karpo: ”Iloitsemme siitä, että elokuvan näkeminen nimenomaan teattereissa on mahdollista näin monella paikkakunnalla.”

DocPoint-festivaaleilla kunniamaininnan saanut kotimainen dokumenttielokuva Kultainen maa saa ensi-iltansa 11.2.2022.

Osa elokuvan Kultainen maa julisteesta. Kuva: Wikipedia

Kotimainen dokumenttielokuva Kultainen maa saa ensi-iltansa elokuvateattereissa kautta maan 11.2.2022. Elokuvaa esitetään yli 20 kaupungissa, kaikkiaan 30 elokuvateatterissa (kts. tämän tiedotteen lisätiedot). Joissakin teattereissa on myös mahdollisuus ostaa Kultainen maa -yksityisnäytöksiä.

Kultainen maa -dokumentissa vantaalainen Mustafe muuttaa perheensä 25 Suomessa asutun vuoden jälkeen takaisin synnyinsijoilleen Afrikan sarveen kaivaakseen rikkauksia aavikolla sukunsa mailla. Mustafen perheellä on omat onnensa ja ongelmansa niin Suomessa kuin Somalimaassa.

Elokuvassa Mustafe kamppailee kaivostoiminnan käynnistämiseen liittyvien haasteiden kanssa, ja samalla hänen Suomessa syntyneet lapsensa koittavat ymmärtää, missä heidän kotinsa oikeastaan on. Matka yhdestä kultaisesta maasta toiseen kuljetaan ennen kaikkea jokaisen muuttajan mielessä – mahdollisuus yhdistää kaksi erilaista maailmaa on Kultaisen maan todellinen rikkaus.

Kultaisen maan on ohjannut Inka Achté, käsikirjoittanut Achté ja Hanna Karppinen sekä tuottanut Liisa Karpo. Elokuva on napafilmsin tuotantoa. Napafilms myös levittää elokuvan.

Maailmanensi-iltaesityksensä Kultainen maa sai helmikuun 2022 alussa sekä Göteborgin elokuvajuhlilla Ruotsissa että DocPoint-dokumenttielokuvafestivaaleilla Suomessa. DocPoint-festivaalin kotimaisessa DocPoint-Yle -kilpasarjassa elokuva huomioitiin kunniamaininnalla. Göteborgissa Kultainen maa kilpaili parhaan pohjoismaisen dokumenttielokuvan palkinnosta festivaalin Dragon Award Nordic Documentary Competition -kilpasarjassa.

”On todella ilahduttavaa huomata miten paljon Mustafen perheen tarina kiinnostaa ja että sen kertomiseksi tekemämme työ saa tunnustusta. Elokuva onkin ainutlaatuinen ja myös yleisö Ruotsissa oli siitä haltioitunut.  

Näinä aikoina ei näin laaja dokumenttielokuvan elokuvateatterilevitys ole mikään itsestäänselvyys. Iloitsemme yhdessä suomalaisen elokuvayleisön kanssa siitä, että elokuvan näkeminen nimenomaan teattereissa on mahdollista näin monella paikkakunnalla jo tällä viikolla. Se on tärkeää paitsi meille, myös koko maan elokuva-alalle.”

- Liisa Karpo, Kultainen maa -elokuvan tuottaja.