Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 24.03.2023

Darudelta uusi single kolmen vuoden tauon jälkeen

Suomalainen elektronisen tanssimusiikin supertähti Darude on tänään julkaissut uuden singlen yli kolmen vuoden tauon jälkeen. Tanssivetoinen Outlaws on koukuttava yhdistelmä housea ja tarttuvia synariffejä. Biisin vokaaleissa kuullaan turkulaista Oskr:ia, jonka ääni istuu biisin tunnelmaan hienosti.

 

Outlaws-trion täydentää yli 25-vuotisen musiikkiuran tehnyt House Body, eli Beats and Styles -solistinakin toiminut Jaakko Manninen, joka on aiemmin työskennellyt mm. Backstreet Boysin ja Felix Jaehnen kanssa.

Outlaws on samalla Daruden uuden Vibing Out-labelin ensimmäinen julkaisu. Suomessa kappale julkaistaan yhteistyössä Warner Musicin kanssa.

 

Kuvassa on Darude, joka nojaa kyykkyasennossa oikealla kädellään ohimoonsa.  Tausta on kirkkaan sininen.

Kuva: Marek Sabogal

 

Darude on nimi, joka ei esittelyjä kaipaa. Daruden vuosisadan vaihteen Sandstorm -hitistä on tullut maailmanlaajuinen trance-anthem, jota on kuunneltu suoratoistopalveluissa jo yli 600 miljoonaa kertaa ja kappaletta on ylistetty yhdeksi kaikkien aikojen ikonisimmaksi tanssikappaleeksi. Sandstormin lisäksi Daruden neljä studioalbumia ovat poikineet hänelle useita hittejä kuten Music ja Next to You. Ahkerasti ympäri maailmaa keikkaileva DJ on palkittu myös kolmella Emma-patsaalla ja hän edusti Suomea vuoden 2019 Euroviisuissa.

Outlaws-singlen solisti Oskr on monipuolinen laulaja, lauluntekijä ja tuottaja. Vielä musiikillisen uransa alkutaipaleella oleva Oskr on ehtinyt jo solmimaan sopimuksen hollantilaisen Hardwell's Revealed Recordingsin kanssa sekä kerännyt yli miljoona Spotify-streamia vuoden 2021 Lie -debyyttisinglellään.

 

 

Yli 25-vuotisen uran tehnyt House Body täydentää Outlaws-trion. Suomalainen tuottaja, DJ lauluntekijä ja kuvataiteilija on uransa aika tehnyt yhteistyötä mm. Daruden, Nervon, Felix Jaehnen ja Backstreet Boysien kanssa. House Bodyn laajasta tuotannosta löytyy vaikutteita vanhan koulun house-, tekno- ja garage-musiikista maustettuna satunnaisesti myös hip-hop ja dancehall –vaikutteinen. House Body on aina halunnut luoda musiikkia mielelle, keholle ja sielulle.

Darude ei ainoastaan käynnistä vuotta 2023 julkaisemalla uutta musiikkia, vaan suomalainen megatähti avaa uusia ovia urallaan uudella Vibing Out –levymerkillään. Uusi levy-yhtiö on syntynyt Daruden viikoittaisten Twitchissä järjestettävien #VibingOut-live-striimien innoittamana. Vibing Outin pyrkimyksenä on jatkaa samaa yhteisölähtöistä toimintaa, omaksua uusia tekniikoita ja tarjota alusta uusille elektronisen musiikin kyvyille. Labelin ensimmäinen julkaisu on Daruden, House Bodyn ja Oskr:n Outlaws-single.