Hyppää pääsisältöön
Kini Laine / 01.06.2019

C'est l'amour qui fait rêver! Édith Piafin lauluja

Perjantai-illan ratoksi oli mieltä hellivää mennä Kuusankoski-talolle, ottaa lasillinen sherryä ja sen jälkeen nauttia Edith Piaf´n lauluista.

Esko Grundström ja Minna Vainionpää sen tunnelmallisen hetken saivat aikaan. Lava oli laitettu just niin ranskalaiseksi kuin vain suinkin. Suurella näytöllä pyörivät mustavalkoiset ihanat kuvat Pariisista ja pakko kertoa, että kun Notre Dame vilahti, niin sekin nostatti herkkyysastetta.

Minna Vainionpää oli loistava laulaja ja jo se, että osaa laulaa ranskaksi on osa musiikkia. Hän kertoi meille aina ennen biisiä, mistä siinä kerrotaan ja se oli oikein kiva, koska siten pääsi vielä paremmin fiilikseen.

Esko Grundström oli äärimmäisen taitava säestäjä, vuorotellen haitarin ja pianon kanssa ja soitteli kuin konsanaan jokin ranskalainen musikantti punaisine baskereineen.

Välillä ei tiennyt, kumpaa katsoa ja yritti jakaa, että näkisi kaiken yhtäaikaa, vaikka väkisinkin jäi seuraamaan sitä sormien tanssia näppäimillä.

 

Kuvassa violetteisävyisessä näyttämötilassa oikella laulaa Minna Vainionpää, jolla on punainen pitkä tukka ja päällään ruskea, pitkä puku.  Hänen vasemmalla puolellaan on hanuria soittava Esko Grundström, jolla punainen nauha pään ympäri kietaistuna vaaleissa pitkissä hiuksissaan.  Hanuristin takana on piano pianon edessa vasemmalla on matala, valkoinen pöytä, jonka päällä valko-punaruutuinen liina. Vasemmalla ylhäällä on scriini, jolla on vaalea valoa.

 

Saimme kuulla 15 Piaf-laulua, tuttuja ja vähemmän tuttuja. Ne tutut nostivat tietysti aina enemmän tunnetta, koska ne vaan sisältävät enemmän kaikkea, muistoja ja ajatuksia. Kuitenkin tuli olo, että olisi voinut kuulla enemmän, paljon enemmän. Kuinka nopeasti meni se aika...
Encorena saimme kuulla vielä Non, je ne regrette rien, niin se kruunasi kaiken.

 

Kuvassa vasemmalla on Esko Grundström hanuri sylissään ja oikealla puolella Minna Vainionpää.  Molemmilla on pitkät hiukset ja he katsovat toisiaan.  Takana on tiiliseinä.

 

Kuvassa vasemmalla on Esko Grundström hanuri sylissään ja oikealla puolella Minna Vainionpää.  Molemmilla on pitkät hiukset ja he katsovat toisiaan.  Takana on tiiliseinä.

Jäi hyvä mieli ja eri toten vielä siitä, että on nuoria, jotka ovat taitavia, tuovat osaamistaan esiin, miten ja millä lailla ja vielä musiikkia, mikä elää!

Kiitos! Merci!

 

Kini Laine