Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 08.03.2021

Ylioppilaskunnan Laulajat sekä Marjukka Tepponen ja Waltteri Torikka konsertoivat Olavinlinnassa Oopperajuhlien hyvän mielen konserteissa

Savonlinnan Oopperajuhlat tuo heinäkuussa Olavinlinnaan kaksi kepeän kesäistä konserttia, Ylioppilaskunnan Laulajat Leevit sekä Marjukka Tepposen ja Waltteri Torikan Ilta Saimaalla.

Kuvassa ovat Ylioppilaskunnan Laulajat metsässä esiintymisasuissaan frakeissa ja vasemmalla edessä on johtaja Pasi Hyökki seisomassa koivun vieressä.

Ylioppilaskunnan Laulujat. Kuva: Savonlinnan Oopperajuhlat

 

Ylioppilaskunnan Laulajien Leevit-ohjelma katsoo kansakuntaamme kahdesta perspektiivistä: Leevi Madetoja ja Leevi and the Leavings edustavat eri aikakausia ja tyystin eri tyylejä, mutta molemmat ovat YL:n mukaan syvällä suomalaisuuden ytimessä. Marjukka Tepposen ja Waltteri Torikan konsertti taas on leppeä kuin ilta Saimaalla. Ohjelmassa on herkullisia numeroita oopperoista, opereteista, musikaaleista ja elokuvista sekä muutama ikivihreä hitti.

Tällainenkin on Suomi, halusimmepa tai emme”, sanoo Ylioppilaskunnan Laulajat Leevit-konsertistaan. Mukana on mm. YouTube-hitiksi noussut Pohjois-Karjala, jonka musiikkivideo on ehdolla tämän vuoden Emma-palkinnon saajaksi. Sovitus ja video saivat helmikuun lopussa myös Kalevalaseuran erityispalkinnon.

”Luvassa on onnen läikähdyksiä ja epätoivon aaltoja. Kaipuuta nuoruuteen, rakastumisen onnea ja rakkaan menettämisen tuskaa”, Ylioppilaskunnan Laulajista kerrotaan. Eturivin mieskuoron piirtämään Suomi-kuvaan mahtuvat sekä runolliset kokemukset että rujommat arkiset tunnot. Ohjelmassa on Leevi Madetojan klassisia kappaleita mm. Eino Leinon, L. Onervan ja V. A. Koskenniemen teksteihin sekä lauluja Leevi and the Leavings -yhtyeen keulahahmon Gösta Sundqvistin kynästä. Pohjois-Karjalan lisäksi YL:lle on sovitettu mm. Elämä ikkunan takana ja Koko talvi kesämökillä.

YL konsertoi Olavinlinnassa 8. heinäkuuta.

 

Kuvassa on kasvokuvat Waltteri Torikasta (vasemmalla) ja Marjukka Tepponen (oikealla).  Kuva on musta-valkoinen.

Waltteri Torikka ja Marjukka Tepponen. Kuva: Savonlinnan Oopperajuhlat

 

Ainakin Puhu hiljaa rakkaudesta ja lesken koskettava laulu Porgy ja Bess -oopperasta kuullaan Marjukka Tepposen ja Waltteri Torikan sekä pianisti Jukka Nykäsen konsertissa 14. heinäkuuta. Ooppera-, operetti-, musikaali- ja elokuvanumeroiden lomaan mahtuu tuttuja suomalaisia yksinlauluja sekä mm. monitaituri Nykäsen improvisaatioita. Karismaattisten esiintyjien Ilta Saimaalla -konsertissa keskeistä onkin ennen muuta kevyt, kesäinen tunnelma. Koko konserttiohjelma julkistetaan myöhemmin.

Sopraano Marjukka Tepponen ja baritoni Waltteri Torikka vierailevat festivaalilla myös oopperarooleissa. Tepponen laulaa pääosan oopperassa La traviata ja Torikka on mukana Sevillan parturissa. Jukka Nykänen on virtuoosi esikuvansa Franz Lisztin hengessä. Pianisti myös säveltää, sovittaa ja viihdyttää – ja soittaa ensi kesänä Oopperajuhlien rakastetuissa perinteisissä päivänavauksissa.

Ylioppilaskunnan Laulajat: Leevit

Leevi Madetojan ja Leevi and the Leavingsin musiikkia mieskuorosovituksina, johtajana Pasi Hyökki
Olavinlinna 8.7.2021
 
Marjukka Tepponen, Waltteri Torikka & Jukka Nykänen – ilta Saimaalla

Marjukka Tepponen, sopraano
Waltteri Torikka, baritoni
Jukka Nykänen, piano
Savonlinnan Oopperajuhlien orkesterin jousikvartetti
Olavinlinna 14.7.2021