Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 24.08.2020

Yli 60 poliitikkoa museoharjoittelussa 21 paikkakunnalla tällä viikolla

Suomen museoliiton koordinoima Poliitikon museoharjoittelu -kampanja järjestetään 24.–28.8.2020. Viikon aikana yli 60 poliitikkoa tutustuu museotyöhön 21 museossa käytännönläheisellä tavalla. Mukana on kansanedustajia, kunnanvaltuutettuja ja muita museoiden toiminnalle tärkeitä päättäjiä.

 

Kuva on piirroskuva ja siinä on henkilöitä tekemässä työtä museota muistuttavissa olosuhteissa. Kuvassa on väreiän sinistä, vaalean vihreää ja punaista. Kaksi heistä kannattelee kylttiä, jossa lukee Poliitikon museoharjoittelu.

Kuva: Museoliitto

 

Museoliiton järjestämän Poliitikon museoharjoittelu -kampanjan aikana tehdään näkyväksi museoiden toimintaa kulissien takana. Poliitikkojen museovierailuilla tuodaan esille museoiden monipuolista työtä ja koko Suomen kattavan museoverkoston yhteiskunnallista merkitystä.

Erilaisia museotyötehtäviä kokeillaan myös käytännössä. Työharjoittelupäivän aikana päättäjät tutustuvat museoammattilaisten työtiloihin, tutkijoiden huoneisiin, arkistoihin ja esimerkiksi esineiden vastaanottotiloihin.

”Suuri osa museotyöstä ei näy näyttelyissä kiertävälle museokävijälle. Poliitikon museoharjoittelun tavoitteena on laajentaa käsitystä museotyön monipuolisuudesta ja sen pitkäjänteisestä luonteesta”, Suomen museoliiton pääsihteeri Kimmo Levä sanoo.

Poliitikon museoharjoittelu järjestetään tänä vuonna viidettä kertaa. Palaute kampanjasta on ollut positiivista. Tänä vuonna harjoittelussa on mukana päättäjiä, joille kampanjasta on tullut jo syksyinen perinne.

”Toivon, että museoharjoittelu tarjoaa päättäjille uusia kokemuksia ja näkemyksiä sekä vahvistaa tietopohjaa tehdä museoita koskevia päätöksiä”, Kimmo Levä jatkaa.