Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 21.10.2019

WOMEX tuo maailmanmusiikin uusimmat tuulet ja yli 2500 osallistujaa ympäri maailmaa ensi kertaa Suomeen

Maailmanmusiikin merkittävin kansainvälinen ammattilaistapahtuma ja showcase-festivaali WOMEX järjestetään Suomessa ensimmäistä kertaa. World Music Expo tuo Tampereelle 23.–27.10.2019 yli 2 500 maailmanmusiikin ammattilaista, artistia, yhtyettä, manageria ja levy-yhtiöiden edustajaa sadasta eri maasta. Näytteilleasettajia on 250. Pääpaikkana toimii Tampere-talo.

Kuvassa on sinisellä taustalla etelä-korealainen musiikkiryhmä.  Viisi esiintyjistä on mustareunaisen läpinäkyvän kuution sisällä.  Kaksi soittajaa, joilla on vaakasuorat, pöytätyyppiset soittimet on vasemmalla ja kaksi soittajaa ylöspäin suuntautuvilla soittimilla on oikealla puolella.

Ak Dan Gwang. Kuva: Park Dong Jun

 

Showcase-festivaalissa lavalla esiintyy yli 60 artistia ja yhtyettä, kaikkiaan yli 260 muusikkoa 47 maasta. WOMEX valitsee tapahtumaan esiintymään pääsevät artistit ja yhtyeet vuosittain ison hakijamäärän joukosta. Tänä vuonna esiintymään haki yli 1 500 esiintyjää ja ryhmää. Tänä vuonna 25-vuotisjuhlaansa viettävä WOMEX on yksi suurimmista ja kansainvälisimmistä, vuosittain musiikkialalla järjestettävistä messuista. Tapahtuma viitoittaa suuntaa sille, millaista musiikki ja sen tulevaisuuden suuntaukset ovat eri kulttuureissa eri puolilla maailmaa.

WOMEX-tapahtuman pääpaikka on Tampere-talo. Suurin osa konserteista, luennoista sekä messu- ja konferenssitapahtumista pidetään Tampere-talossa. Konserttipaikkoina ovat myös Pakkahuone, Klubi ja Hotelli Tornin Paja-kongressisiipi. Messuilla ovat esillä mm. eri maiden musiikin vientikeskukset.

Vaikka WOMEX on ammattilaistapahtuma, myös yleisö pääsee nauttimaan maailmanmusiikin annista. Myynnissä on lippuja iltakonsertteihin ja Arthouse Cinema Niagaran elokuvanäytöksiin torstaista lauantaihin. Tarjolla on poikkeuksellisen laaja elokuvaohjelmisto: Niagarassa Suomen ensi-illan saa 17 musiikkidokumenttia.

WOMEX The World Music Expo https://www.womex.com