Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 27.09.2023

Vuosikymmenen näyttävimmän paluun tekevä PMMP Ilosaarirockiin ensi kesänä

Joensuun Ilosaarirock julkaisi ensimmäisen artistikiinnityksensä 12.–14. heinäkuuta 2024 järjestettävälle festivaalille. Vuosituhannen suurimpiin ja rakastetuimpiin kotimaisiin yhtyeisiin kuuluva PMMP tekee odotetun paluun keikkalavoille kahden loppuunmyydyn Olympiastadionin konsertin lisäksi myös Ilosaarirockissa sekä kahdella muulla kotimaisella festivaalilla. Ilosaarirockin keikka on näistä festivaaliesiintymisistä viimeinen.

Kuvassa ovat Mira Luoti mustassa ihattomassa t-paidassa hapsuineen ja keltaisessa jakussa sekä Paula Vesala vaalean vihreässä väljässä paidassa.  Molemmat ovat vauhdikkaassa asennossa puolivartalokuvassa.

PMMP 2013. Kuva: Mikko Vares

 

– On suuri kunnia saada PMMP tämän paluun yhteydessä myös Laulurinteelle. Yhtye esiintyi Ilosaarirockissa ensimmäisen kerran vuonna 2005 ihan ekojen festarirundiensa aikaan, ja ympyrä sulkeutui kauniisti heinäkuussa 2013, kun bändi veti vikan keikkansa meillä Päälavalla. Eipä olisi villeimmissä unelmissammekaan uskallettu kuvitella, että tultaisiin kokoonpano vielä Laulurinteellä näkemään. Ensi kesän paluu tulee herkistämään festariyleisön lisäksi myös meidät järjestäjät, intoilee Ilosaarirockin promoottori Panu Hattunen.

Vuonna 2003 perustetusta PMMP:stä ehti kymmenvuotisen uransa aikana muodostua paitsi poikkeuksellisen menestynyt yhtye myös todellinen sukupolvikokemus. Peräti yhdeksällä Emma-pystillä palkittu ja yhteensä seitsemän albumia julkaissut yhtye vakuutti suomalaisyleisön vuodesta toiseen niin kolossaalisilla hiteillään kuin anteeksipyytelemättömän vauhdikkailla ja räävittömillä keikoillaan.

– Meillä on mahtavia muistoja kesäisistä festaritunnelmista Provinssista, Ruissista ja Ilosaaresta vuosien varrelta. Kolmatta Stadikkaa ei tule, mutta tehdään festareille omanlainen tiiviimpi setti, jossa mukana kaikki meidän isoimmat kipaleet! Moni jäi ilman lippuja stadikalle, joten toivottavasti näin loputkin halukkaat ehtii nähdä meidät. Kiva vielä vetää kerran pemujengillä myös festariyleisölle! PMMP:n riveistä hekumoidaan.

PMMP esiintyy Ilosaarirockissa 12.–14.7.2024. Tarkemmat esiintymispäivät ja aikataulut julkaistaan myöhemmin.

Ilosaarirockia on järjestänyt vuodesta 1971 lähtien itsenäinen ja riippumaton elävän musiikin yhdistys Joensuun Popmuusikot ry. Festivaalin tuotoilla tuetaan muun muassa Pohjois-Karjalan musiikki- ja kulttuurielämää sekä suojellaan itäsuomalaista luontoa.

https://www.ilosaarirock.fi/2024/