Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 07.01.2020

Vuosikymmenen ensimmäinen kotimainen elokuva Teräsleidit valloitti suomalaiset

Perjantaina 3.1. ensi-iltansa saanut Pamela Tolan Teräsleidit on aloittanut kotimaisten elokuvien uuden vuosikymmenen teräksisellä katsojatuloksella. Elokuva on saanut maanantai-iltaan mennessä yhteensä 39 243 katsojaa ennakkonäytökset mukaan luettuna. Näistä 29 272 katsojaa näki elokuvan ensi-iltaviikonloppuna (perjantai-sunnuntai) ja 9 700 katsojaa loppiaismaanantain aikana.

Runsaasti positiivista palautetta sosiaalisessa mediassa kerännyt Teräsleidit jatkaa edelleen elokuvateattereissa kautta maan.

”SF Studios iloitsee, että Pamela Tolan uusin ohjaus, Teräsleidit, on löytänyt yleisönsä kaikkialla Suomessa. Erityisen hienoa Kuvaon, että yleisössä on teräsleidejä ja teräsmiehiä kaikista ikäluokista. Sekä nuoret aikuiset että jo vähän varttuneemmat aikuiset ovat yhdessä täyttäneet Suomen elokuvateatterit. Teräsleidien huumori selvästikin yhdistää sukupolvet. Tämä on aivan upea vuoden 2020 aloitus kotimaiselle elokuvalle, vähän vaisumman 2019 jälkeen.”

Timo Räisänen, teatterilevityksen johtaja SF Studios

”Olen kiitollinen koko työryhmämme puolesta siitä, että yleisö näyttää ottavan omakseen tämän elokuvan, joka on minulle henkilökohtaisestikin rakas. Olen otettu myös saamastani runsaasta palautteesta, jonka perusteella Teräsleidit tuntuu uppoavan eri ikäisiin katsojiin, yli sukupolvi- ja sukupuolirajojen. Mahtavaa, että Teräsleidit tarjoaa perheille yhteistä ajanvietettä ja ajateltavaa! Iloitsen suuresti siitä, että Teräsleidien parissa viihdytään ja myös sen syvällisempää sanomaa kuullaan. Saamani viestit kertovat elokuvan antaneen monille inspiraatiota ja toivoa, mistä olen kovin onnellinen.”

Pamela Tola
ohjaaja-käsikirjoittaja

 
”Olemme kaikki klapilla päähän lyötyjä ja onnellisia siitä, että Teräsleidit on saanut näin lämpimän vastaanoton. Kiitos kaikille niille monille, jotka uskoivat tähän pähkähulluun elokuvahankkeeseen ja mahdollistivat sen.”

Aleksi Bardy, tuottaja-käsikirjoittaja

Vertailu muihin kotimaisten elokuvien avaustuloksiin

Teräsleidit (2020)

Katsojat perjantai – sunnuntai: 29 272 ADM
Katsojat ennakot + perjantai – sunnuntai: 29 629 ADM
Katsojat ennakot + perjantai – maanantai: 39 243 ADM

Swingers (2018)

Katsojat perjantai – sunnuntai: 14 680 ADM
Katsojat ennakot + perjantai – sunnuntai: 15 275 ADM

Tarhapäivä (2019)

Katsojat perjantai – sunnuntai: 15 417 ADM
Katsojat ennakot + perjantai – sunnuntai: 15 664 ADM

Täydellinen joulu (2019)

Katsojat perjantai – sunnuntai: 15 891 ADM
Katsojat ennakot + perjantai – sunnuntai: 18 169 ADM

 
Olen suomalainen (2019)

Katsojat perjantai – sunnuntai: 31 380 ADM
Katsojat ennakot + perjantai – sunnuntai: 42 150 ADM