Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 04.05.2021

Vuoden näyttelijä Markku Haussila Hämeenlinnan teatterin näytelmään Järki ja tunteet

Hämeenlinnan Teatterin syksyn suursatsauksessa Jane Austenin Järki ja tunteet, on näyttämö täynnä tunnetta ja upeita näyttelijöitä mm. juuri vuoden teatterinäyttelijäksi valittu Markku Haussila. Pääosissa nähdään sisaruksina Elviira Kujala ja Pihla Maalismaa.

 

Kuvassa on Elviira Kujalan kasvokuva. Tausta on siniharmaa.

Elviira Kujala. Kuva: uniarts.fi

 

Jane Austinin romanttisen klassikon ohjaa Satu Rasila ja näytelmän ensi-ilta on 28. lokakuuta 2021.

Rakastettu tarina seuraa Dashwoodin siskoksia Elinoria ja Mariannea, jotka etsivät elämäänsä rakkautta. Sisaret jäävät isänsä yllättävän kuoleman jäljiltä taloudellisesti heikkoon asemaan. Romanttiset haaveet rakkaudesta on vaihdettava haluun päästä hyviin naimisiin. Järki ei kuitenkaan saa tunteita ohjaksiinsa, vaikka kuinka yrittää.

Jane Austen vie katsojan 1800-luvun Englantiin ja kertoo tarinan tunnekuohuista, naisen asemasta ja luokkayhteiskunnasta niin terävästi ja huumorilla, että siihen on helppo samaistua myös 2020-luvun Suomessa.

Teksti Jane Austen, suomennos Aino Piirola, ohjaus Satu Rasila, lavastussuunnittelu Heidi Wikar,pukusuunnittelu Satu Suutari, valosuunnittelu Veikko Pulli, äänisuunnittelu Harri Kuittinen

Rooleissa Elviira Kujala, Pihla Maalismaa, Markku Haussila, Eino Heiskanen, Miika Laakso, Matti Leino, Birgitta Putkonen, Johanna Reilin, Sinikka Salminen, Sonja Salminen, Katariina Kuisma-Syrjä, Toni Wahlström