Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 28.09.2021

Vuoden biisi 2021 on Viimeinen elämä

Maija Vilkkumaan ja Kaisa Korhosen säveltämä ja sanoittama Viimeinen elämä on palkittu Suomen Musiikkikustantajat ry:n Vuoden biisinä. Esiraadin asettamista 11 finaaliehdokkaasta valinnan teki tänä vuonna apulaispormestari Nasima Razmyar. Vuoden biisin kustantajat ovat Elements Music Publishing ja Kaiku Entertainment.

Suomen Musiikkikustantajat ry valitsi vuoden 2021 biisiksi Maija Vilkkumaan ja Kaisa Korhosen säveltämän ja sanoittaman Viimeinen elämä -kappaleen.

Kuva: Mikko Kauppinen

Palkintoja myönnettiin yhteensä kuudessa kategoriassa, joista kolmessa päätettiin poikkeusvuonna jakaa kunniapalkinto.

Vuoden kevyen musiikin tekijä: Janne Rintala (Mökkitie Records / HMC Publishing)
Vuoden läpimurto: Rollot (HMC Publishing)
Taidemusiikin säveltäjä -kunniapalkinto: Ilkka Kuusisto
Genrevapaan kategorian kunniapalkinto: Mikko ”Pantse” Syrjä
Viennin kunniapalkinto: Ann Slangar

Suomen Musiikkikustantajat ry:n vuoden 2021 Taidemusiikin säveltäjä -kunniapalkinnon sai Ilkka Kuusisto ja Genrevapaan kategorian kunniapalkinto meni Mikko "Pantse" Syrjälle.

Mikko ”Pantse” Syrjä ja Ilkka Kuusisto. Kuva: Iiro Rantala

Tilaisuuden yhteydessä luovutettiin myös tekijä- ja kustantajajärjestöjen yhteinen Vuoden raportoija -palkinto. Sen sai tänä vuonna laulaja Katri Ylander.

Musiikkikustantajat ry:n jäsenten tekemistä ehdotuksista vuoden kevyen musiikin tekijän valitsi musiikkialan ammattilaisista koottu raati ja vuoden läpimurto -ehdokkaista Musiikkikustantajien hallitus. Hallitus valitsi myös genrevapaan kategorian kunniapalkinnon voittajan, sekä viennin kunniapalkinnon voittajan Music Finlandin vientipalkinnon ehdotuksista.

Palkinnot jaettiin tänä vuonna kahdeksannen kerran. Palkinnon arvo on 2 000 euroa.