Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 07.07.2022

Volter Kilpi Kustavissa Tietokirjapäivän teemana 15.7. Taide pelastaa maailman!

Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikkoa vietetään 13.–17.7.2022. Teemana on tänä vuonna Taide pelastaa maailman! Kirjallisuusviikon perjantaina 15.7.2022 järjestetään jo perinteinen tietokirjallisuuteen keskittyvä Tietokirjapäivä. Päivää vietetään Tuulentuvalla Kustavin keskustassa.

Tietokirjapäivän esiintyjinä ovat runouden tutkimukseen suuntautunut kirjallisuuden dosentti Siru Kainulainen, Helsingin Sanomien kulttuuritoimittaja Pirkko Kotirinta, tanssiteatteri ERIn taiteellinen johtaja Tiina Lindfors ja säveltäjä, tietokirjallisuuden Finlandia-voittaja Osmo Tapio Räihälä. Tiina Lindforsia haastattelee tietokirjailija, kirjallisuustieteen dosentti ja kirjallisuusterapeutti Päivi Kosonen. Räihälän luennon lopuksi Radion sinfoniaorkesterin viulisti Maria Puusaari esittää Räihälän teoksen (G)astronomia viululle ja lausujalle. Tietokirjapäivän juontaa Päivi Kosonen.

Tietokirjapäivän järjestävät Suomen tietokirjailijat ja Tietokirjallisuuden edistämiskeskus yhteistyössä Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikon kanssa.

Tietokirjapäivän ohjelma 15.7.2022
Tuulentupa, Tuulentuvantie 3, 23360 Kustavi

Klo 10: Siru Kainulainen: Lukukokemusten kantava voima
Klo 11: Osmo Tapio Räihälä: Volter Kilpi - maailman paras sinfonikko & Maria Puusaari, viulu
Klo 13: Tiina Lindfors: Kymmenen tietokirjaa taiteesta. Haastattelijana Päivi Kosonen.
Klo 14: Pirkko Kotirinta: Taide pelastaa taiteilijan - ja katsojan, tapaus Hilma af Klint

Suomen tietokirjailijat ry on maamme suurin kirjailijajärjestö. Se edistää tietokirjallisuutta, jakaa apurahoja ja palkintoja sekä valvoo tieto- ja oppikirjailijoiden tekijänoikeudellisia ja taloudellisia etuja. Yhdistyksellä on yli 3 300 jäsentä.

https://vkkustavissa.fi/