Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 08.11.2022

"Viimeinen pläjäys" - Popedan ura huipentuu Tampereen Ratinan stadionille 2.9.2023

Popedan yli 45-vuotinen matka huipentuu Tampereen Ratinan stadionille Ratinasta poikki -konserttiin lauantaina 2.9.2023.

 

”Kyllä, pitää paikkansa, että Popeda kaartaa Suomen pisimmän ratakierroksen jälkeen ulos syksyllä 2023. Sitä ennen aiomme kuitenkin niin sanotusti räjäyttää pankin festarikesän päätteeksi Ratinan stadionilla. Se on siis Ratinasta poikki – viimeinen pläjäys!”, yhtyeen keulakuva ja solisti Pate Mustajärvi kiteyttää.

 

Kuvassa on viisi Popedan jäsentä seisomassa tummissa vaatteissa betonisessa autohallissa.

Kuva: Vesa Holmala

 

Popeda on yksi Suomen pitkäikäisimmistä aktiivisesti keikkailevista rock-yhtyeistä. Se on julkaissut 20 albumia, kolme livelevyä ja yhden kokoelma-boxin sekä vastaanottanut 19 jalometallilevyä. Yhtyeen levyjä on myyty liki 800 000 kappaletta. Kokoonpano on vastaanottanut Suomi-palkinnon (2014), Eläköön SuomiRock -elämäntyöpalkinnon (2017) ja Erikois-Emman (2018). Lisäksi Pate Mustajärvi on palkittu Iskelmä-Finlandialla (2015). Popedasta on julka istu kaksi kirjaa, Pate Mustajärven urasta ja elämästä yhteensä kolme kirjaa. 

”Kun asioita tekee tarpeeksi kauan, ne muuttuvat väkisinkin jossain vaiheessa rutiiniksi. Myös nämä rokkibändihommat. Silloin ei kykene enää samaan kuin bändin alkuaikoina. Mulla on kuitenkin kohta 67 vuotta ikämittarissa ja siitä 45 vuotta olen ollut tien päällä. Koko sinä aikana Popeda on pitänyt ainoastaan yhden 1,5 vuoden mittaisen tauon. On aika miettiä, mitä haluaa tehdä isona”, Mustajärvi jatkaa.

Ratinan stadionilla on ainutlaatuinen mahdollisuus kokea vielä aito ja ehta Popeda-meno sekä kuulla livenä klassikoiksi muodostuneet rock-hitit kuten Kuuma kesä, Kersantti Karoliina, Matkalla Alabamaan, Sukset, Punaista ja ja makeaa, Kellot lyö, Repe ja Lissu, Elän itselleni, Lihaa ja perunaa.

"Matkani Popedan kanssa on ollut enemmän kuin aikoinaan Arwon ja Ilarin kanssa bändiä perustaessa olisimme uskaltaneet edes unelmoida. Olen ylpeä näistä kilometreistä ja kiitollinen kaikille, joiden kanssa tämän taipaleen olen saanut kulkea. Tässä kohtaa elämää ja uraa on kuitenkin vedettävä henkeä, uskallettava kävellä pois lavalta ennen kuin joku taluttaa. Se, mitä tulevaisuudessa tapahtuu, jää nähtäväksi. Ja jos jotain tapahtuu, kuulette siitä kyllä”, Pate summaa.