Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 22.11.2023

Vihdin Teatteri kantaesittää Anssi Kelan musiikkiin pohjautuvan näytelmän kesällä 2024

Parasta aikaa -nimeä kantava musiikkinäytelmä saa ensi-iltansa 9.7.2024. Vihdin Teatterin kesänäyttämöllä. Musiikkinäytelmän inspiraationa on toiminut Anssi Kelan musiikki. Näytelmän ovat käsikirjoittaneet vihtiläiset teatteriammattilaiset Antti Taipale ja Jenni Kanta-oksa, ja sen ohjaa Antti Taipale.

 

Kuvassa on Anssi Kela, joka nojaa valkoiseen kapeaan pylvääseen.  Hänellä on pitkät, vaaleat taipuisat hiukset ja hiukan partaa. Taustalta näkyy keltaista taloa ja pihaa, jossa on vaaleat teltta.

Anssi Kela. Kuva: AOP

 

Parasta aikaa -näytelmässä kaveriporukan nuoruuden into, tulevaisuuden suunnitelmat ja tavoitteet joutuvat koetukselle matkalla aikuisuuteen. Päähenkilöt Jasmin, Pete, Kristian, Susanna sekä Nurminen vannovat toisilleen, että he pitävät yhtä vaikka mitä tapahtuisi. Nuoruuden sinisilmäiset odotukset ja suunnitelmat alkavat yksi kerrallaan murtua elämän aallokoissa ja ystävyyden tiivis sidos joutuu haastetuksi. Tarinassa seurataan Jasminin valmistautumista Miss Lohja -finaaliin, sekä siihen kietoutuvia tapahtumia Anssi Kelan musiikin rytmittäessä kokonaisuutta.

Näytelmän alkuperäinen ajatus oli muhinut Vihdin teatteriyhteisössä kasvaneen ja nykyään teatterin tuottajana työskentelevän Jenni Kanta-oksan mielessä jo useita vuosia. Kun hän sitten ilmaisi asian pari vuotta sitten ääneen, tuolloisen kesänäytelmän ohjaajana työskennellyt Antti Taipale kuuli vieressä idean ja innostui siitä niin paljon, ettei ajatus jättänyt häntä rauhaan. Seuraavana päivänä näytelmän ensimmäiset askelmerkit olivatkin jo hahmoteltuina paperille pianon ääressä. Kului kuitenkin reilu vuosi, ennen kuin näytelmä alkoi ilmestyä paperille.

"Käsikirjoituksen ainekset olivat muhineet molempien päässä jo ainakin vuoden, Jennillä varmasti pidempään. Aluksi kävimme Kelan tuotantoa pitkään läpi ja skannasimme mahdolliset biisit, jotka sopisivat musiikkinäytelmän sisällöksi. Mietimme pitkään sitä, miten tarina uppoaa kappaleisiin, jotka ovat näytelmän lähtökohta. Halusimme saada tarinan ja kappaleiden välille selkeitä syy-seuraussuhteita, etteivät biisit tuntuisi liian irrallisilta", kertoo Antti Taipale näytelmän kirjoittamisesta ja jatkaa: "Anssi Kela on ollut heti alusta asti myötämielinen projektillemme. Hänestä on hienoa, että hänen tuotantonsa ja kappaleensa elävät omaa elämäänsä."

 

Kuvassa on kesäteatterin katsomo, joka on katettu vaalealla kankaalla. Taustalla on vihreitä lehtipuita. Katsomo on täynnä katsojia.

Vihdin Teatterin kesänäyttämö. Kuva: Vihdin Teatteri

 

"Kun pitkä pohdintatyö oli tehty, itse teksti syntyi aika vauhdikkaasti paperille ensimmäiseksi versioksi. Se syntyi kuin itsestään. Viilaaminen ja asioiden korjailu on vienyt sitten lisää aikaa ja lopulliseen muotoonsa teksti muotoutuu, kun näyttelijät saavat tekstin käsittelyynsä", Jenni Kanta-oksa täydentää kysyttäessä kirjoitusprosessin kulusta.

"Vihdin Teatterin hallitus sai useita ehdotuksia ja tarjouksia ensi kesän näytelmäksi. Teosten joukossa oli Antin ja Jennin käsikirjoittama kantaesitys Parasta aikaa. Luettuamme näytelmän synopsiksen oli valinta selkeä ja yksimielinen; tämä on pakko tehdä. Tulevan kesän musiikintäyteisellä näytelmällä halutaan vastata katsojien toiveisiin tuottamalla musiikkipitoinen hauska ja koskettava kesäteatterikokemus.

Koronan jäljiltä taloushuolet ovat edelleen vahvasti läsnä teatterimme arjessa, joten toivomme tietysti korkean profiilin näytelmän tuovan helpotusta taloudelliseen tilanteeseen. Ennen kaikkea olemme iloisia, että voimme tarjota katsojille ja harrastajillemme jotain ennennäkemätöntä. Kannustamme kaikkia kiinnostuneita hakemaan mukaan castingiin ja tietenkin menemään lippukaupoille, koska luvassa on erityislaatuista herkkua", kommentoi Vihdin Teatterin hallitus tulevan kesän näytelmäproduktiota yhteen ääneen.

Anssi Kelan musiikin näytelmään sovittaa ja bändiä johtaa Anna Tallgren. Laadukasta harrastajateatteria yli 50-vuotta esittäneen Vihdin Teatterin historian kunnianhimoisimpaan tuotantoon etsitään nyt laulutaitoisia näyttelijöitä. Parasta aikaa -tuotantoon etsitään nyt laulutaitoisia esiintyjiä ja joiden lavaikä on noin 25 ja 45 ikävuoden välillä. Näytelmän ensimmäinen casting -tilaisuus pidetään 3. joulukuuta.

Parasta aikaa -musiikkinäytelmä Vihdin Teatterin kesänäyttämöllä 9.7.-17.8.2024.

Käsikirjoitus: Jenni Kanta-oksa ja Antti Taipale
Ohjaus: Antti Taipale
Kapellimestari: Anna Tallgren

https://vihdinteatteri.fi/