Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 31.03.2023

Vantaan taidemuseo Artsin FLIP! Skeittaus & taide -näyttely avautuu huhtikuun puolivälissä

Vantaan taidemuseo Artsin näyttely tutkii, miten skeittaus alakulttuurina ja katu kulttuuriympäristönä ovat vaikuttaneet nykytaiteilijoihin. Näyttely on avoinna 14.4.-27.8.2023 Artsin näyttelytilassa Myyrmäkitalossa.  

Kuvassa on turkoosilla pohjalla keskellä keltainen betoniporsaan muotoinen esine, jossa on kaksi leveää pinkkiä raitaa keskellä ja ympärillä on kuutiomaisia pinkkejä läiskiä.

Osa näyttelyn julisteesta. Kuva: Vantaan taidemuseo Arts

 

Skeittaus eli rullalautailukulttuuri rantautui laajasti Suomeen 1980-luvulla. Siitä lähtien se on ollut vakiintunut osa suomalaisen nuoriso- ja kaupunkikulttuurin kuvastoa. Artsin FLIP! Skeittaus & taide -näyttelyssä pohditaan, miten skeittaus alakulttuurina on vaikuttanut sitä harrastaneisiin kuvataiteilijoihin, ja miten sitä on tulkittu kuvataiteessa. Näyttely etsii yhteyksiä skeittauksen visuaalisuuden ja tee-se-itse-kulttuurin sekä nykykuvataiteilijoiden teosten välillä.   

Näyttely sisältää monipuolisen valikoiman nykytaiteilijoiden teoksia ja tutkii skeittimaailmaan liittyvää visuaalista kulttuuria. Kokonaisuus on toteutettu Vantaan taidemuseo Artsin ja skeittauskulttuurin asiantuntijaryhmän yhteistyönä.    

Näyttelyn taiteilijat: Fia Linnéa Emelie Doepel, Eeva-Mari Haikala, Alvi Hatakka, Saara Karppinen, Otto Karvonen, Anssi Kasitonni, Hermanni Keko, Valtteri Kivelä, Peetu Liesinen, Emilia Mäkelä, Erno Pennanen, Fabu Pires, Santeri Salminen, Timo Vaittinen, Ville-Veikko Viikilä, Man Yau.
 
Näyttelyn asiantuntijaryhmä: Jussi Goman, Juho Haavisto, Arsi Keva, Vantte Lindevall  

Näyttelyn visuaalinen ilme: Johannes Rantapuska