Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 16.05.2024

Valtiotieteiden tohtori Jenni Haukio WSOY:n yhteiskuntasuhteista vastaavaksi johtajaksi

WSOY haluaa kehittää rooliaan yhteiskunnallisena toimijana ja on kutsunut VTT Jenni Haukion tehtävään yhteiskuntavastuun johtajana.

 

Kuvassa on vasemmalla Jenni Haukion muotokuvaa ja hänellä on siinä sini-harmaata taivasta kuvaava pusero, jossa on alempana järvä ja kaksi vihreätä lehteä.  Hän seisoo alempana itse ja hänestä on puolivartalokuvaa.  Hänellä on tumman sininen mekko päällään ja siinä on hopeinen rintakoru.

Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia

 

”Elämme yhä kiihtyvässä maailmassa.  Haluamme tämän nimityksen myötä varmistaa, että WSOY on jatkossakin suomalaisen yhteiskunnan valpas mieli. WSOY on jo pian 150 vuotta ollut voimakkaasti mukana kehittämässä suomalaista yhteiskuntaa ja niin olemme tulevaisuudessakin. Yhteiskuntavastuu korostuu jatkossa entistä enemmän WSOY:n toiminnassa”, kertoo WSOY:n toimitusjohtaja Timo Julkunen.

”Kirjallisuudella on yhteiskunnassamme merkittävä rooli, jota haluan olla tekemässä näkyvämmäksi ja vaikuttavammaksi. On todella innostavaa liittyä sekä perinteikkään että edistyksellisen Werner Söderström Osakeyhtiön organisaatioon tehtävässä, jossa aiemman työurani kokemuspohja niin kirjallisuuden kuin myös yhteiskunnallisen vaikuttamisen toimialueilta ovat hyödyksi”, Haukio toteaa.

Jenni Haukio tunnetaan lukemisen, kirjoittamisen, kirjallisuuden ja kulttuurin aktiivisena puolestapuhujana sekä lukuisien kirjallisuutta edistävien hankkeiden suojelijana. Kirjallisuuden parissa hänen toimintansa käynnistyi jo 1990- ja 2000-lukujen vaihteen Turussa, missä Haukio mm. vaikutti Kapustarinta-kirjoittajayhdistyksen perustajajäsenenä ja puheenjohtajana. Vuosina 2012-2022 Turun Kirjamessujen ohjelmajohtajana työskennellyt Haukio on omalla kirjailijanurallaan mm. julkaissut kolme runokokoelmaa ja omakohtaisen muistelmateoksen.

”Olemme tunteneet Jennin kanssa jo yli vuosikymmenen kirjallisuuden eri hankkeiden tiimoilta, enkä voisi kuvitella parempaa henkilöä ja taustaa rakentamaan tätä toimintoa WSOY:n organisaation osaksi. Lukeminen ja kirjat ovat merkittävä osa suomalaista identiteettiä. Näin haluamme asian olevan tulevillakin vuosikymmenillä muuttuvassa maailmassa”, Timo Julkunen jatkaa.

Jenni Haukio aloittaa tehtävässään elokuussa 2024 vastuullaan WSOY:n yhteiskunnalliset hankkeet.  Tehtävän kautta WSOY haluaa olla mukana entistä tiukemmin suomalaisen yhteiskunnan lukemisen ja kirjallisuuden kehittämisen hankkeissa. Hänet tullaan näkemään myös näkyvässä roolissa WSOY:n edustajana erilaisissa kirjallisuustapahtumissa. Tehtävään liittyy myös useita luottamustoimia, jotka tarkentuvat kohti syksyä 2024.

https://www.wsoy.fi/