Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 12.04.2021

Uutuuskirja Timo Soini populismin poluilla ilmestyi

Aarni Virtasen teos Timo Soini populismin poluilla on poliittinen elämäkerta, joka kuvaa perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin uskomatonta matkaa kohti jytkyä, kamppailua vallasta niin puolueen sisällä kuin Suomen politiikassakin sekä perussuomalaisten dramaattista hajoamista.

Kuvassa on sinisellä pohjalla kirjan kansi ja siinä kirjan nimi valkoisella sekä Timo Soinin puolivartalokuva alaviistosta kuvattuna. Kuvassa on osa kirjan kannesta.

Osa kirjan kannesta. Kuva: Art House

 

Lukuisiin henkilöhaastatteluihin ja sanomalehtilähteisiin perustuva teos selvittää, mitä Soinista ajateltiin ja ajatellaan nyt, kun taitavan retoorikon ura on ohi. Oliko Soini viimeinen vennamolainen, vai vieläkö aate elää? Soinin uran näkökulmasta pohditaan myös SMP:n suhdetta perussuomalaisiin.

FT Aarni Virtanen on poliittisen retoriikan tutkija, joka on keskittynyt erityisesti suomalaiseen populismiin. Hän on kirjoittanut vuonna 2018 Veikko Vennamon poliittisen elämäkerran.

"Timo Soini populismin poluilla ilmestyy juuri oikeaan aikaan, on sisällöltään kattava ja tyyliltään viileä kirja. Harva tutkija tai toimittaja kykenee kirjoittamaan populismista ilman omia tunnemyrskyjä, mutta Virtasella tämä kyky on."  – Unto Hämäläinen, HS