Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 01.03.2020

Uusi jazztapahtuma Turku Sea Jazz julkaisi kesän ensimmäiset artistit

Kesällä 2020 käynnistyvä, kansainvälisesti houkutteleva Saaristomeren festivaalisarja Archipelago Sea Jazz tuo Turkuun uuden kesäisen jazztapahtuman. Ruissalon Telakalla 31.7.-1.8. järjestettävän Turku Sea Jazzin ensimmäisiksi esiintyjiksi on kiinnitetty uuden albuminsa julkaiseva Verneri Pohjola Quartet sekä dynaaminen duo Timo Lassy & Teppo Mäkynen.

 

Kuvassa on Turku Sea Jazz -tapahtuman esiintyjät Verneri Pohjola ja Timo Lassy eri kuvissa vihreällä pohjalla.

Kuva: Turku Sea Jazz

 

Suomen kirkkaimpiin jazztähtiin kuuluvat saksofonisti Timo Lassy ja rumpali Teppo Mäkynen esiintyvät duo-keikalla Turku Sea Jazzin avausiltana Ruissalon Telakan Lindblom-salissa. Muusikot tunnetaan 2000-luvun alussa nousseen uuden suomalaisen jazz-sukupolven johtohahmoina. Ystävykset ja kollegat Lassy ja Mäkynen tarjoilevat festivaaliyleisölle monipuolisen ja jännittävän kokonaisuuden vahvaa yhteissoittoa spirituaalisesta vapaasta improvisaatiosta tiukkoihin grooveihin. Kaksikon viime vuonna julkaistu debyyttialbumi on kerännyt loistavia arvioita ja ansaittua huomiota myös kansainvälisesti.

Trumpetisti Verneri Pohjola on kuulunut yli vuosikymmenen suomalaisen nykyjazzin omaleimaisimpiin taiteilijoihin. Hän on vakiinnuttanut asemansa voimakkaana ja visionäärisenä taiteilijana myös kansainvälisellä musiikkikentällä. Archipelago Sea Jazzin lanseeraustilaisuudessa viime kesänä kuultiin esimakua keväällä julkaistavalta The Dead Don’t Dream -levyltä, joka tuo entistä laajemmin esille Pohjolan musiikillisen ilmaisun eri puolia. Tummiakin sävyjä sisältävät sävellykset luovat voimakkaan ja mielikuvituksellisen maailman, jossa improvisaation energia sitoo akustisen ja elektronisen ilmaisun toisiinsa.