Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 31.05.2023

Uusi dekkarikomedia Vares tuo jännitystä kesäiltaan Emma Teatterissa

Uunituore Vares-komedia tuo näyttämölle rikoksia, jännitystä ja huumaavaa rakkautta - eli kaikkea, mitä kesäteatterissa viihtymiseen tarvitaan! Vares nähdään Naantalin Emma Teatterissa 1.6.-12.8.2023, K18.

 

Kuvassa Kaisa Leppänen ja Kari-Pekka Toivonen pöydän ääressä baariolosuhteissa olutlasien ääressä.

Kaisa Leppänen ja Kari-Pekka Toivonen. Kuva: Otto-Ville Väätäinen

 

Dekkarikomedian on ohjannut Mikko Kouki. Esitys perustuu Reijo Mäen romaaniin Kolmijalkainen mies, johon lisää Emma Teatterin ohjelmistosta tuttua hurlumheitä ja koomisia hahmoja on tuonut dramaturgi Satu Rasila.  

Alamaailmaan sijoittuvaa katoamistapausta lähtee selvittämään legendaarinen yksityisetsivähahmo Jussi Vares. Turusta tutuissa maisemissa sankariamme uhkaavat niin rikolliset kuin rakastuminenkin. Vareksen rooliin hyppäsi sen jo entuudestaan hyvin tunteva Kari-Pekka Toivonen.
 
"Viimeksi näyttelin Varesta samaisella lavalla ja osin samalla porukallakin 15 vuotta sitten. Nyt tuntuu hyvältä palata takaisin Vareksen bootseihin. Vaarallisiin ja vallattomiin tilanteisiin ajautuvaa etsivää on hieno näytellä", Toivonen myhäilee.  
 
Uuden näyttämösovituksen muissa rooleissa nähdään Kaisa Leppänen, Miska Kaukonen ja Tom Petäjä, joiden monilukuisissa roolihahmoissa riittää kirjoa toimitusjohtajista galleristiin ja pikkurikollisista pornotähtiin. Kertojaäänenä kuullaan Sauli Luttista.  
 
Tekijät

Perustuu Reijo Mäen romaaniin
Sovitus Satu Rasila
Ohjaus Mikko Kouki
Lavastussuunnittelu Jani Uljas
Pukusuunnittelu Tiina Valkama
Naamioinnin suunnittelu Jasmin Ora
Valosuunnittelu Riku Rämä
Äänisuunnittelu Tuomas Rissanen

Rooleissa

Kari-Pekka Toivonen
Miska Kaukonen
Kaisa Leppänen
Tom Petäjä
Kertojaäänenä Sauli Luttinen

Vares
Esitykset Naantalin Emma Teatterissa 1.6.-12.8.2023