Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 12.10.2021

Uudelleen avattu Söderlångvikin museo rikkoi kävijäennätykset 15 500 vierailijalla

Mittavien entisöintitöiden jälkeen uudelleen avautuneen Söderlångvikin museon ensimmäinen kesä oli menestys. Museossa vieraili kauden aikana yhteensä 15 572 kävijää ja vielä suurempi joukko kävi ihailemassa kartanon ympäristöä omenapuutarhoineen ja saaristomaisemineen, kulki Kemiönsaaren luontopolkuja ja nautti Café Söderlångvikin antimista. Söderlångvikin museo oli avoinna päivittäin kesäkuun alusta syyskuun loppuun. Talvikaudella museo on avoinna tilauksesta.

Amos Andersonin italiaistyylinen klassistinen villa sijaitsee Kemiönsaarella laajan omenatarhan keskellä.

Amos Andersonin italiaistyylinen  villa sijaitsee Kemiönsaarella.

Söderlångvikin museo ja sitä ympäröivät puutarhat olivat tänä kesänä ensimmäistä kertaa avoinna mittavien entisöintitöiden jälkeen 1930-luvun loistossaan. Amos Rexin varhaisen modernin taiteen kokoelma on esillä italialaistyylisessä huvilassa keskellä entisen omistajansa, liikemies ja mesenaatti Amos Andersonin sisustusta. Yleisölle avattiin tänä kesänä kaksi uutta huonetta: toisen kerroksen kuljettajan huone ja kellarissa sijaitseva elokuvateatteri. Lisäksi museoon on koottu näyttely Amos Andersonista ja Söderlångvikin historiasta. Kesällä julkaistu kirja Amos Andersonin Söderlångvik, uusi ääniopas sekä opastetut kierrokset tarjosivat kävijöille taustatietoa. Café Söderlångvikissa esiteltiin valikoima Paul Osipowin taidetta.

Amos andersonin villan päärakennuksessa on esillä taidetta Amos Rexin kokoelmista muun muassa Sigrid Schaumanilta, Rafael Wardilta, Sulho Sipilältä ja Ellen Thesleffiltä.

Söderlångvikin toiminta omenatilana on ottanut suuria harppauksia tänä vuonna mm. Tolfsnäsiin valmistuneen omenoiden säilytys- ja lajitteluhallin myötä. Perinteinen sadonkorjuujuhla Omenapäivä järjestettiin jälleen syyskuun viimeisenä lauantaina keräten 3000 hengen ennätysyleisön. Päivän aikana ostettiin myös yhteensä ruhtinaalliset 5000 kg omenoita.

Amos Andersonin villa on upeasti entisöity, päärakennuksessa on esillä taidetta Amos Rexin modernin taiteen Päärakennuksessa on esillä taidetta Amos Rexin modernin taiteen kokoelmasta Amos Andersonin sisustuksen keskellä.

Söderlångvikin museon läheisyydessä oleville luontopolulle lisätään Amos Andersonin historiasta kertovia infokylttejä kesäkaudelle 2022. Lisäksi vierailu veneellä helpottuu uuden vieraslaiturin myötä. Talvikauden aikana museoon otetaan vastaan ryhmiä ennakkotilauksella.

Söderlångvikin museo ja Café Söderlångvik avautuvat jälleen toukokuussa 2022. Söderlångvikin museota ylläpitää Föreningen Konstsamfundet r.f.

 

Kuvat:  media.amosrex.fi