Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 30.04.2021

Urheilumanageri Jukka Jalonen julkaisee sisäistä kamppailua ja seestymistä käsittelevän runoteoksen Elämöi toukokuussa

Urheilumanageri ja kamppailulajien valmentaja Jukka Jalonen julkaisee sisäistä kamppailua ja seestymistä käsittelevän runoteoksen Elämöi 7.5.2021. Teos kertoo hulluudesta ja rakkaudesta, vimmasta ja seestymisestä sekä heikkoudesta ja vahvuudesta.

Kuvassa on maalaus, jossa on nuoren naisen kasvot silmät kiinni. Kasvot ovat harmaat ja hiukset ovat vihertävät.

Osa kirjan kannesta. Kuva: Kirsi Vuorjoki/Vuorjoki Design

 

Jalonen on tehnyt pitkän uran erityisesti moottoriurheilun ja kamppailulajien manageroinnissa ja valmennuksessa ja hänen edustamillaan urheilijoilla on muun muassa 68 maailmanmestaruutta. Nyt julkaistavaan runoteokseen ovat vaikuttaneet läheinen suhde luontoon sekä kamppailulajeihin oleellisesti liittyvä mielenhallinta. Teos purkaa, peilaa ja avaa kamppailua sisäisiä demoneja vastaan.

“Runot on kirjoitettu niille, jotka pystyvät huutamaan tuskaansa puille, mutteivat pysty avaamaan sitä toisille”, Jalonen sanoo. Hän kertoo runoissaan luonnosta, sateesta ja tuulesta, mutta myös niistä teoista ja sanoista, jotka lopulta johtavat seestymiseen, rakkauteen ja harmoniaan.

Jukka Jalonen kirjoitti ensimmäiset runonsa elämää paljon kokeneille vanhuksille, joita hän kuunteli ja otti heistä oppia. Hoitajat lukivat heille usein näitä runoja, mitkä toivat vanhuksille levollisen olon. Runoja tilattiin myös surujuhliin ja merkkipäiville, lohdutukseksi, terapiaksi ja kenties myös iloksi. Tämän innoittamana hän jatkoi kirjoitustyötään ja päätti julkaista uusia, tätä hetkeä henkiviä runojaan kokoelmana.

Kirjat ja niiden yhdistäminen nykyhetkeen ovat itsessään innoittaneet Jalosta runojen kirjoittamisen äärelle. Pääosa teoksen kuvista on valittu SA-kuvan mittavasta arkistosta, sillä sotaveteraanityö on Jaloselle henkilökohtaisesti tärkeää. Kannen mystinen nainen symboloi mielentilaa, jossa parhaat runot ja seestyminen saavat alkunsa.

Elämöi-runoteoksen julkaisee Prometheus. Jalonen lahjoittaa teoksen myyntitulot kokonaisuudessaan hänelle tärkeään mielenterveystyöhön.

 

Kuvassa on Jukka Jalonen puolivartalokuvassa.  Kuva on musta-valkoinen ja hänellä on urheilupusakka päällään.

Kuva: Riina jalonen

 

Jukka Jalosesta

Jalosen edustamilla urheilijoilla on kaikkiaan 68 maailmanmestaruutta, 167 Euroopan ja kansallisen tason mestaruutta sekä 212 maailman- ja Euroopan-mestaruusosakilpailujen voittoa muun muassa endurossa, motocrossissa, nyrkkeilyssä, karatessa, rallissa, trialissa ja road racingissa.

Kouvolalaislähtöinen Jalonen on kilpaillut aktiviisesti ja ajanut muun muassa kolme kertaa Pariisi-Dakar-rallin, Monte Carlon MM-rallin sekä maailman suurimmaksi ralliksi kutsutun Carrera Panamerica -rallin Meksikossa. Hän on voittanut muun muassa Lähi-Idän erämaarallien vakioautoluokan ja junioreiden rallin Euroopanmestaruuden sekä entisten IVY-maiden kuorma-automestaruuden. Hän on myös kilpaillut, järjestänyt tapahtumia ja toiminut kouluttajana eri kamppailulajeissa ja turva-alalla yli kahdessakymmenessä maassa. Jalonen toimii edelleen aktiivisesti itsepuolustuskouluttajana ja kamppailulajivalmentajana.