Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 02.05.2022

Tytöt tytöt tytöt voitti Miamin OUTshine-elokuvafestivaalilla parhaan fiktioelokuvan palkinnon

Alli Haapasalon ohjaaman Tytöt tytöt tytöt -elokuvan kansainvälinen huomio sai taas jatkoa. Elokuva palkittiin OUTshine -elokuvafestivaalilla parhaana fiktioelokuvana. Suomessa pääsiäisenä ensi-iltansa saanut Tytöt tytöt tytöt on myyty jo yli 50 maahan.

 

Miamissa huhtikuun lopussa järjestetty OUTshine-elokuvafestivaali on erityisesti LGBTQIA-elokuviin painottuva tapahtuma. Ohjaaja Alli Haapasalo iloitsee juryn palkinnosta:

"Olen ylpeä siitä, että LGBTQIA-yleisöt ovat ottaneet elokuvan lämpimästi vastaan. Olemme saaneet maailmanensi-illasta alkaen paljon palautetta, jossa katsojat iloitsevat siitä, että elokuva suhtautuu positiivisesti monimuotoiseen seksuaalisuuteen - se tuntuu hienolta. OUTshinen palkinto on suuri kunnia”, Haapasalo sanoo.

 

Kuvassa ovat tytöt sohvalla siten, että kaksi tyttöä istuu ja kolmas lepää sohvalla poikittain.

Eleonoora Kauhanen, Linnea Leino ja Aamu Milonoff. Kuva: Ilkka Saastamoinen

 

Ilona Ahdin ja Daniela Hakulisen käsikirjoittama elokuva sai maailman ensi-iltansa tammikuussa Sundancessa. Se kilpaili festivaalin kansainvälisessä World Cinema Dramatic -sarjassa ja voitti yleisöpalkinnon. Sundancen jälkeen Tytöt tytöt tytöt nähtiin Berlinalen kilpasarjassa, ja myöhemmin keväällä Lontossa BFI Flare -elokuvafestivaaleilla.

Kolmen tytön ympärille kietoutuva elokuvaa on ylistetty kansainvälisissä arvioissa autenttiseksi ja vangitsevaksi. Kotimaan ensi-illan alla kriitikoiden arviot ovat olleet samoilla linjoilla. Elokuvaa on kiitetty näkemykselliseksi, eheäksi, valloittavaksi, vilpittömäksi ja sydämelliseksi. Se on myyty maailmalla jo yi 50 maahan, muun muassa Yhdysvaltoihin, Kanadaan, Iso-Britanniaan, Irlantiin, Japaniin ja Saksaan.

Aamu Milonoffin, Eleonoora Kauhasen ja Linnea Leinon tähdittämä Tytöt tytöt tytöt on parhaillaan nähtävissä kotimaan valkokankailla.

Tytöt tytöt tytöt -elokuva sai Suomen ensi-iltansa 14.4.2022. Elokuvan on tuottanut Citizen Jane Productions tuottajinaan Leila Lyytikäinen ja Elina Pohjola. Elokuvan levittää Suomessa Nordisk Film.