Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 14.07.2023

Tyrmäävä Tootsie hurmaa ensi kesänä Törnävällä, Seinäjoella

Törnävän kesäteatteri tuo yleisölle myös ensi vuonna säkenöivän musikaalikomedian. Dustin Hoffmanin tähdittämään, rakastettuun Tootsie-kasarileffaan perustuva musikaali saa ensi-iltansa heinäkuussa 2024 Seinäjoen kaupunginteatterin kesänäyttämöllä, Törnävän amfiteatterissa.

Tootsie, lyömätön lyyli -musikaali on ennen kaikkea romanttinen komedia.
- Tootsiessa on klassisen komedian piirteet: pulaan joutuva päähenkilö kikkailee itsensä aina vaan syvemmälle oman juonensa syövereihin. Todella viihdyttävät laulunumerot ovat täynnä huumoria nekin, ohjaaja Jani Johansson kertoo.

 

Kuvassa on Antti Lang, joka on pukeutunut naiseksi ja josta on puolivartalokuva.  Hänellä on punaiset hiukset ja hän näyttää kädessään olevaa huulipunaa ja partahöylä. Kaulassa on valkoiset helmet ja kuvassa näkyy purpuran punaista pukua.

Antti Lang laulaa ja tanssii Tootsie-musikaalin pääroolissa. Kuva: Johanna Tirronen ja Emilia Boulevard

 

New Yorkin teatterimaailmaan sijoittuvassa musikaalissa seikkailee taitavana mutta suulaana tunnettu näyttelijä, joka ei tahdo saada roolitöitä. Valmistautuessaan vielä yhden huippuroolin koelauluun Michael päättää pistää taitonsa likoon ja naamioituu naisnäyttelijä Dorothyksi.

Dorothy saa roolin ja kohoaa kaikki hurmaavaksi teatteritaivaan säkenöiväksi tähdeksi. Samalla Michaelille avautuu täysin uusi näkökulma maailmanmenoon. Lopulta, tempoiltuaan roolinsa ja oman itsensä välillä hän joutuu valitsemaan kumpi uhrata, tähteys vai löytynyt rakkaus?

Johansson näkee, että musikaalit sopivat Törnävälle kuin nenä päähän.
- On ollut mahtavaa havaita, miten Törnävän kesäteatteri on nostanut itsensä Suomen kesäteatterikartalle yhdeksi isoista. Viime vuodet ja eteläpohjalainen yleisö ovat sen osoittaneet. Ja ensi kesäksi Törnävälle on ”käsinpoimittu” aivan käsittämättömän lahjakas ryhmä näyttelijöitä.
Michael Dorsey / Dorothy Michaels –pääroolissa nähdään Antti Lang. Julie Nicholsia näyttelee Maija Lang. Muut musikaalin näyttelijät julkistetaan tulevan syksyn aikana.

Broadway-ensi-iltansa vuonna 2019 saanut, joukkohurmaajaksikin kutsuttu musikaali perustuu Dustin Hoffmanin ja Jessica Langen tähdittämään, Oscar-palkittuun vuoden 1982 elokuvaan.

Seinäjoen kaupunginteatterin taiteellisen johtajan, Pauliina Saloniuksen mukaan sydämellisessä tarinassa kolahti kaikki, kun ensi kesän esitystä valittiin.
- Ja olen erityisen iloinen, että ohjaajan puikkoihin hyppää oman talon komediataituri, näyttelijä Jani Johansson, Salonius sanoo.

Johansson tunnetaan yleisön rakastamana Seinäjoen kaupunginteatterin näyttelijänä. Ohjaaminenkin on tuttua tälle ”Törnävän veteraanille”.
- On huikeaa päästä taas pitkästä aikaa työskentelemään Törnävälle! Edellisestä kerrasta on vierähtänyt jo tovi. Viimeksi ohjasin ”Tördelle” Älä pukeudu päivälliselle -farssin vuonna 2013. Edesmenneen Törnävän kesäteatteri ry:n hallituksessa ja tietysti näyttelijänä ehdin olla useamman vuoden ajan. Paikka on siis ehtinyt tulla rakkaaksi ja voin kertoa, että kaipuu on ollut kova!

Tootsie-musikaalin koreografi on Henri Sarajärvi ja kapellimestari Tony Sikström. Lavastuksen suunnittelee Juho Lindström ja puvut Leena Rintala. Suomen kantaesityksensä Mikko Koivusalon suomentama musikaali saa syyskuussa Lahden kaupunginteatterissa.

Törnävän kesäteatterissa Seinäjoella Tootsie nähdään heinä- ja elokuussa 2024. Musikaalin liput tulevat myyntiin tiistaina 22.8.2023.

Tänä kesänä Törnävän kesäteatterissa esitetään niinikään kasarielokuvaan perustuva Xanadu-popmusikaali. Sen päärooleissa laulavat Mikael Saari, Natalil Lintaja ja Antti Reini. Xanadun esitykset jatkuvat 18. elokuuta saakka.