Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 25.10.2023

Turussa uusi teatterin, orkesterin ja Saaristo-oopperan yhteisponnistus Ihminen parhaan kykynsä mukaan kantaesityksenä - pääosassa Waltteri Torikka

Viime kevään Punainen viiva -ooppera toi menestyksekkäästi yhteen Turun Kaupunginteatterin, Turun filharmonisen orkesterin ja Saaristo-oopperan. Keväällä 2024 tarjolla on uutta koettavaa oopperasta kiinnostuneille: Ihminen parhaan kykynsä mukaan on kantaesitys harvoin nähdystä aiheesta. Sitä tähdittävät Waltteri Torikka ja Pihla Penttinen.

Kuvassa ovat Pihla Penttisen kasvot vasemmalla katse vasemmalle ja Waltteri Torikan kasvot katse oikealle. Penttisellä on puoliksi koristeellinen hattu päässään.  Torikalla on asetakki päällään.

Pihla Penttinen ja Waltteri Torikka. Kuva: Turun Kaupunginteatteri

 

Ihminen parhaan kykynsä mukaan on rakkaustarina miehen ja naisen välillä, mutta ilman perinteistä romanssia. Se on myös kertomus oman itsensä paljastamisen vaatimasta rohkeudesta. Tarinassa ollaan nuoren miehen pään sisällä, motissa muistoissa ja epävarmoissa ajatuksissa. Oman näköisensä elämän rakentamisessa miestä kannustaa ja tukee nainen, joka on hänelle enemmän kuin vain ystävä.
 
Ooppera ja teatteri kohtaavat

Menestyskirjailija Tommi Kinnusen kirjoittaman oopperan on säveltänyt Joel Järventausta, joka on nuoresta iästään huolimatta niittänyt jo kansainvälistäkin mainetta. Kamarioopperan ohjaa Pertti Sveholm ja rooleissa nähdään Suomen ykkösbaritoneihin lukeutuva Waltteri Torikka sekä monista teatteri ja tv-rooleistaan tuttu näyttelijä Pihla Penttinen. Musiikista vastaa kuuden henkilön soittajisto, kapellimestarinaan Marko Hilpo.

"Teos laajentaa miehen ja naisen välisen suhteen käsittelyä sellaisesta näkökulmasta, josta ei ole vielä paljoa puhuttu - varsinkaan oopperoiden konservatiivisessa maailmassa", kertoo kirjailija Tommi Kinnunen.

"On ihanaa päästä jatkamaan yhteistyötä teatterin ja orkesterin kanssa! Nyt teos on hyvin erilainen, kamariooppera, joka yhdistää oopperaa ja näyttelijäntyötä. Muoto on harvinainen ja tällainen toteutus oli pitkään haavelistallani”, hehkuttaa Saaristo-oopperan kantava voima Päivi Nisula.  
Ihminen parhaan kykynsä mukaan saa kantaesityksensä Turun Kaupunginteatterin Pienellä näyttämöllä 4.4.2024. Esityksiä on kymmenen,

https://tkteatteri.fi/