Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 30.09.2019

Tuhannen osallistujan karaokekilpailu huipentuu Ikaalisissa - Eläkeliiton karaokemestari -kilpailun finaalit 7.-8.10.

Eläkeliiton karaokemestarin tittelistä kilpaillaan 7.-8.10. jo kahdettatoista kertaa. Koko kilpailu alkukarsintoineen on kerännyt lavoille mikrofonien ääreen noin tuhat osallistujaa. Ikaalisissa selvitetään nyt kilpailun voittaja alkukarsintojen 80 parhaan laulajan kesken. Eläkeliiton järjestämä kilpailu on kasvanut yhdeksi Suomen suurimmista eläkeläisten kulttuuritapahtumista.

Kuvassa on Eläkeliiton karaokemestaruuskilpailut 2018.  Kuvassa ovat voittajat oikealta Kaija Pietilä, Arja-Inkeri Joas, Oiva Makkonen ja Jukka Korpela. Pietilällä on punakukallinen, mustapohjainen mekko, Joaksella musta bleiseri ja mustavalkoraidallinen pusero. Oiva Makkosella on musta puku ja valkoinen paita sekä tumma rusetti.  Korpelalla on vaalean ruskea takki, valkoinen paita ja mustat housut sekä puna-raidallinen kravatti. Kaikki pitävät mikrofonia kädessään.

Mestarit Kaija Pietilä, Arja-Inkeri Joas, Oiva Makkonen ja Jukka Korpela. Kuva: Pertti Meriläinen

 

Tällä kertaa kilpailuissa ei pelkästään kuunnella taidokkaita laulusuorituksia vaan musiikin tahtiin myös tanssitaan.

- Kilpailupäivät ovat kilpailijoille jännittäviä ja kannustajille aika pitkiä. Halusimme tuoda päiviin liikunnallisuutta ja toisaalta helpottaa kilpailijoiden esiintymisjännitystä. Niinpä keksimme idean tanssikaraokesta. Tanssivalle yleisölle on helpompi esiintyä, kun syntyy vuorovaikutusta laulajan ja tanssijan välillä, kertoo kilpailujen järjestelyistä vastaavan Eläkeliiton Pirkanmaan piirin toiminnanjohtaja Elina Paukkunen.

Finaali on kaksivaiheinen, ja 8.10. kilpaillaan voitosta neljässä eri sarjassa: miesten ja naisten ikäsarjoissa 50–69-vuotiaat ja yli 70-vuotiaat. Kilpailu kohti finaalia kulkee siten, että 7.10. kuullaan Eläkeliiton kahdenkymmenen piirin parhaat yli 70-vuotiaiden sarjoissa kello 17 alkaen. Näistä 3–5 kilpailijaa jatkaa finaaliin. Seuraavana päivänä lauletaan 50–69-vuotiaiden sarjat klo 10.30 alkaen, ja näistä valitaan iltapäivän aikana finalistit illan kilpailuun. Finaalien ensimmäiset laulut kuullaan klo 18.

Karaoke on eläkeläisten keskuudessa suosittu harrastus, ja karaokekerhoja kokoontuu Eläkeliiton paikallisyhdistyksissä ympäri Suomea. Karaoke tuo eläkeläislaulajille energiaa, iloa, hyvää mieltä ja ystäviä.