Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 23.08.2021

Trash Heroes ja Paleface kutsuvat toimiin puhtaan Itämeren puolesta

Maaseudun Sivistysliitto kampanjoi elokuussa puhtaan Itämeren puolesta Trash Heroesin koulukiertueen sekä Palefacen ja Kaisa Happosen vetämän rap-runotyöpajan keinoin. Samalla liitymme osaksi 26.8. juhlittavan Itämeripäivän ohjelmaa.

Maaseudun Sivistysliitto valitsi viime keväänä liki 60 upean ehdotuksen joukosta Trash Heroes -taiteilijaryhmän toteuttamaan Itämeriaiheista teosta Uudenmaan alueelle. Elokuun alussa startanneessa teoksessa Trash Heroes ryhmään kuuluva ammattitanssija, koreografi, muusikko ja luokanopettaja Panu Varstala siivoaa Uudenmaan rantoja yhdessä Porvoon Hamarin ja Tolkkisten koulujen sekä Helsingin Sibelius-lukion kanssa. Siivoamisen ohessa tanssitaan ja nautitaan yhdessä tekemisestä. Trash Heroesin valintaan vaikutti teoksen laaja-alaisuus ja sen osuvuus Maaseudun Sivistysliiton ydintoimintaan, sillä koulukiertue on osallistava ja koulutuksellinen taide- ja ympäristöteko!

 

Trash Heroes ryhmään kuuluva ammattitanssija, luokanopettaja jne. Panu Varstala siivoaa koulukiertuellaan mm. rantoja yhdessä oppilaiden kanssa.

Trash Heroes. Kuva: Ville Juurikkala

”Me uskomme että jokainen voi omalla toiminnallaan vaikuttaa lähiympäristönsä viihtyvyyteen. Haaveilemme paremmasta ympäristöstä, jossa tanssitaan kaduilla, liikutaan ekologisesti sekä pidetään huolta luonnosta ja toisistamme” – Trash Heroes

Panu Varstala vieraili Porvoon Hamarin koulussa maanantaina 16.6. ja Tolkkisten koulussa perjantaina 20.8. Sibelius-lukiolaisten kanssa siivotaan ja tanssitaan Tervasaaressa tiistaina 24.8.

Lapinlahdesta kajahtaa 26.8.

Trash Heroesin kiertue huipentuu Itämeripäivänä 26.8. Lapinlahden Lähteellä Revi Se -työpajan ja Trash Heroesin yhteistyön muodossa.

 

Trash Heroesin kiertue on Itämeripäivänä 26.8. Lapinlahden Lähteellä, yhteistyössä Paleface Karri Miettisen ja Kaisa Happosen sekä heidän Revi Se runotyöpajan kanssa.

Trash Heroes. Kuva: Ville Juurikkala

Revi Se on Karri ”Paleface” Miettisen ja Kaisa Happosen koululaisille kohdentama rap-runotyöpaja, joka järjestetään Itämeripäivänä Helsingin Rudolf Steiner -koulun oppilaille. Ennen runoilua oppilaat siivoavat rantoja ja tanssivat yhdessä Trash Heroesin tahtiin, jonaka jälkeen oppilaat siirtyvät laatimaan Itämeriaiheisia runoja Palefacen ja Happosen kanssa. Työpajassa syntyneitä runoja pääsee kuulemaan Palefacen ja Happosen esittämänä ja Trash Heroesin säestämänä Lapinlahden Lähteen sadonkorjuujuhlassa. Mukana on myös Palefacen ja Happosen omia ympäristöaiheista tuotantoa.

 

Trash Heroesin kiertue on Itämeripäivänä 26.8. Lapinlahden Lähteellä, yhteistyössä Paleface Karri Miettisen ja Kaisa Happosen sekä heidän Revi Se runotyöpajan kanssa.

Karri Miettinen ja Kaisa Happonen. Kuva: Laura Mendelin

Trash Heroesin kiertue ja Itämeripäivän ohjelma on osa vuoden 2021 Itämeripäivää. John Nurmisen Säätiön käynnistämää ja koordinoimaa Itämeripäivää vietetään vuosittain aina elokuun viimeisenä torstaina erilaisten tapahtumien ja tempausten parissa. Teemapäivän tavoitteena on nostaa esille tärkeitä merellisiä aiheita ja innostaa tekemään konkreettisia tekoja Itämeren hyväksi. Päivä juhlistaa meren monimuotoisuutta ja mittaamatonta arvoa. Juhlinnan lisäksi tavoitteena on lisätä tietoa meren luonnosta, kulttuurista ja historiasta.