Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 17.06.2022

”Törnävän kesäteatteri ansaitsee aplodit!” - jälleen Broadway-musikaalin ensiesitys

Törnävän kesäteatterissa Seinäjoella nähdään jälleen Broadway-musikaalikomedian Suomen kantaesitys. Tänä vuonna kansalle esitellään hilpeän hurmaava Murhan ja rakkauden käsikirja herrasmiehille. Ensi-ilta on 9. heinäkuuta.

 

Kuvassa on keskellä Mikael Saari seisomassa ja molemmin puolin ovet, joita työntävät naiset.  Vasemmalla olevalla on vaalean punaiset ja oikean puoleisella harmaan siniset pitkät mekot.

Upeasti laulavat näyttelijät Linda Hämäläinen ja Reeta Vestman asettuvat 1900-luvun englantilaisleidien rooliin. Mikael Saaren Monty Navarro päätyy paikoin pinteeseen. Kuva: Jukka Kontkanen, Emilia Boulevard

 

Nimekäs ja hyväntuulinen joukko musiikkiteatterin ammattilaisia on harjoitellut neljän viikon ajan Seinäjoen kesässä Suomen kantaesityksen saavaa musikaalikomediaa.

Tekijöidensä taidot haastava Murhan ja rakkauden käsikirja herrasmiehille –musikaali valmistuu huippuvauhtia. Rooleissa laulavat ja näyttelevät Mikael Saari ja Tuomas ”Tume” Uusitalo sekä Linda Hämäläinen, Reeta Vestman, Katriina Sinisalo, Helena Puukka, Marika Huomolin, Sonja Pajunoja, Antti LJ Pääkkönen, Arne Nylander ja Julius Martikainen.

- Tässä jutussa on paljon monipuolista musiikkia ja tässä porukassa valtavasti lauluvoimaa, suitsuttaa ohjaaja Mikko Kouki.
”Teatteri ansaitsee aplodit!”

Kouki on kesätyöstä Seinäjoella mielissään.

- Törnävän kesäteatteri ansaitsee aplodit. Harvassa nimittäin ovat ne kesäteatterit, jotka tarjoavat katsojille kantaesityksenä maailmanluokan musikaaleja. Ohjaajana koen olevani onnekas, kun saan tehdä tämän varsin vaativan teoksen erittäin taitavan tekijäjoukon kanssa.

 

Mikael Saari on rikkauksia havitteleva Monty Navarro, jonka uhreiksi ovat vaarassa päätyä Tuomas ”Tume” Uusitalon esittämän aristokraattisuvun lordit ja ladyt. Kuva: Jukka Kontkanen, Emilia Boulevard

Mikael Saari on rikkauksia havitteleva Monty Navarro, jonka uhreiksi ovat vaarassa päätyä Tuomas ”Tume” Uusitalon esittämän aristokraattisuvun lordit ja ladyt. Kuva: Jukka Kontkanen, Emilia Boulevard

 

Kesäteatterin tekemisessä on aivan oma fiiliksensä.

- Tunnelma työryhmän kesken on tiivis ja niin on koko tuotantokin. Harjoitellaanhan kesäesitys hyvin lyhyessä ajassa ja esitetäänkin puolessatoista kuukaudessa. Jo se, että ollaan ulkona, on erityistä.

Juonikas tarina ja mustaa huumoria

Musikaalikomedia kertoo nuoresta miehestä, joka äitinsä kuoltua saa tietää tämän olleen aristokraattisen englantilaissuvun jäsen. Mies tahtoo saada osansa suvun rikkauksista ja nousta jaarliksi asti. Sen saavuttaakseen hänen tulisi hankkiutua eroon edellään olevista perijöistä.

- Tarinassa tavoitellaan rahaa ja rakkautta, mutta ainakaan toista niistä ei tässä musikaalissa saada murhaamatta. Luvassa on mustaa huumoria, ihmissuhdekiemuroita ja jännitystä hauskasti, reipastempoisesti ja viimeisen päälle hiotusti kerrottuna, lupaa Kouki.

Murhan ja rakkauden käsikirja herrasmiehille sai Broadway-ensi-iltansa 2013 ja palkittiin muun muassa parhaana musikaalina 2014. Terävän juonikkaan tarinan sekä laulujen sanat on Törnävän kesäteatterille suomentanut edelliskesien musikaalien tapaan Mikko Koivusalo.

Lauantaina 9. heinäkuuta ensi-iltansa saavan musikaalin esitykset jatkuvat 20. elokuuta saakka. Näytöksiä on kolmesta viiteen viikossa, keskiviikosta lauantaihin.

Huippuvierailut tuovat lisäväriä

Kesän aikana teatterissa nähdään myös Ismo Leikolan Stand Up -show, Diandran Kesä yhdessä -konsertti sekä Niko Kivelän, Ali Jahnagirin ja Ilari Johanssonin Komediafestivaali On The Road -show.

Edelliskesinä amfiteatterin lavalla on kantaesitetty Broadway-musikaalit Something Rotten! – Jotain mätää! (2021) ja Monty Pythonin Spamalot! (2019).