Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 29.04.2022

Tommi Liimatan Serkkuteoria kertoo tuplapesämankoista, Aku Ankan takukirjoista ja muista lähimenneisyyden populaari-ilmiöistä

Kuvassa on oikealla Tommi Liimatta tumma reunaisissa silmälaseissa ja hänen taustanaan on valkoista tiiliseinää. Vasemmalla on kirjan kansi, jonka kannessa on keltainen kasetti ja siinä on kirjan nimi.

Kuva: Like

 

Muistatko kultaisen 80-luvun surullisine huoltoasemahampurilaisineen ja kokoelmakasetteineen? Entä ilmastoimattoman Datsun Cherryn ja kesälomamatkat sukulaisten luo? Tommi Liimatta analysoi pettämättömän tarkasti maailmamme muutosta ja lähihistoriamme populaari-ilmiöitä uutuusromaanissaan Serkkuteoria.

Käsittelyssä ovat mm. Aku Ankan taskukirjat, tuplapesämankka ja vitsikasetti, tulevaisuudet, tuhat iskurepliikkiä, Suomen kunnollisin pop-tähti, joulupukki, Iris rukka ja suomirockin viides sukupolvi, diverssikauppiaan vaikea valinta sekä sinkkulevyjen B-puolen paljastukset.

Tommi Liimatalla on ainutlaatuinen ja yksityinen näkökulma asioihin, jotka on raudoitettu ja betonoitu paikalleen. Tuttu maailma ei ole hänen jäljiltään enää entisensä, siihen on puhkaistu reikä, josta aukeaa vielä avarammat maisemat. – Kari Hotakainen

Tommi Liimatta on kaunokirjallisuuden Finlandia-ehdokkuudella noteerattu kirjailija. Hänen kirjallinen tuotantonsa pitää sisällään yhdeksän romaania, tietokirjallisuutta, sarjakuvia ja lyriikkaa. Liimatta tunnetaan myös Absoluuttinen Nollapiste -yhtyeen laulajana ja hyvänä legojen rakentajana.

Serkkuteoria perustuu Liimatan kymmeniätuhansia kuunteluita keränneeseen Ylen kuunnelmasarjaan Tommi Liimatan Suuri serkkuteoria. Valtavan määrän taustatietoa sisältävät tekstit pääsevät nyt kirjalliseen käsittelyyn tommiliimattamaisella tarkkuudella, josta ei ironiaa puutu!

Serkkuteoria ilmestyy 4.5.2022.