Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 29.09.2023

Tommi Läntinen julkaisee uuden studioalbumin Maailma kääntyy kohti valoa

Tommi Läntinen julkaisee uuden studioalbumin Maailma kääntyy kohti valoa 6.10.2023. Levy julkaistaan sekä digitaalisesti että vinyylinä. Levynjulkaisukeikka on Tavastia-klubilla 12.10.2023.

Kuvassa on Tommi Läntinen istumassa vinosti eteenpäin. Hänellä on ruosteen ruskeassa pusakassa. Tausta on tumma.

Kuva: Marek Sabogal

 

Levyn uudet kappaleet ovat pääasiassa Tommin ja Aki Sihvosen käsialaa, mutta oman panoksensa siihen ovat tuoneet Ilmari Läntinen, Janne Rintala ja Mika Haapasalo. Tommi kertoo, että leijonan osa biiseistä syntyi luontevasti kännykän sanelimeen kertyneiden ideoiden pohjalta tuottaja Aki Sihvosen inspiroivassa seurassa.

Tommi jatkaa: “Kävimme kuun pimeällä puolella, haimme halssia musiikin merellä ja kuuntelimme sydämien avaruutta. Yhdessä ja erikseen, sama ajatus. Vallila Music Housen Gabi Hakanen inspiroitui ja tarkoin valitut Vain Elämää -biisitkin solahtivat luontevasti kokonaisuuteen.”

Levyistä Tommi kertoo: “Albumit ovat ajan kuvia. Ne jättävät jälkensä sen virtaan ja parhaimmillaan elävät sydämissä läpi elämän. Joskus kauemminkin. Tässä ajassa soivat oudot äänet. Tummat ja pelottavatkin sävyt. Sodan, vihan ja ahneuden takaiskuista huolimatta uskon hyvän voittavan. Tiedän etten ole tässä yksin. Uskon että maailma kääntyy kohti valoa ja että rakkaus  nousee pintaan. Eihän tässä muuten ole järkeä?”

Video levyn uudelta singleltä Laitapuoli, jolla Tommi duetoi Battle Beastin Noora Louhimon kanssa. Video on kuvattu Helsingissä Harmajan majakalla heinäkuussa.

 

 

Biiseillään Tommi luo uskoa tulevaisuuteen: “Nämä laulut kertovat vapaudesta, rohkeudesta ja rakkaudesta. Ne ovat kuvia, soundeja, ajatuksia ja säveliä vuodelta 2023 joka toivottavasti muistetaan ajankohtana jolloin maailma kääntyi  kohti valoa.”