Hyppää pääsisältöön
Amusa Toimitus / 05.02.2023

Tomi Salesvuo East Funk Attack ja Sami Pitkämö minikiertueelle helmikuussa

Muusikko Tomi Salesvuo lähtee kevätkiertueelle perjantaina 10.2.2023 yhtyeensä Tomi Salesvuo East Funk Attackin kanssa. Vieraanaan heillä on Sami Pitkämö. East Funk Attack tunnetaan suomalaisen funkin lähettiläänä, joka pitää kiinni omasta genrestään, mutta kehittää sitä tämän ajan hengen mukaisesti.

East Funk Attack julkaisi toissa keväänä kolmannen studioalbuminsa Nothing’s Enough, jolla 1970-luvun mielikuvat kohtaavat nykypäivän soundit. Yhtye keikkailee säännöllisesti Suomessa ja Keski-Euroopassa, kuten Tanskassa, Itävallassa ja Saksassa. Kevään kiertue on osa Tomin 50-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

 

Kuvassa ovat Tomi Salesvuo  mustassa t-paidassa vasemmalla ja Sami Pitkämö pusakassa oikealla seisomassa ulkona.  Kuva on puolivartalokuva.

Tomi Salesvuo ja Sami Pitkämö. Kuva: Musiikkisato Oy

 

Yhtye aloittaa minikiertueensa tämän viikon perjantaina Espoosta. Sami ja Tomi ovat valinneet kiertueohjelmistoonsa sekä omia että lainakappaleita yksinkertaisen kauniilla teemalla “Pelkkää parasta musaa.” Keikalla kuullaankin East Funk Attackin ja Sami Pitkämön omien kappaleiden lisäksi mm. Lenny Kravitzin, Jamiroquain, U2:n ja Foo Fightersin tuotantoa seitsenhenkisen kokoonpanon voimin soitettuna. Yhtye esiintyy kiertueensa aikana Espoon Kulttuurikeskuksessa, Lappenrannan Nuijamiehessä, Kalajoen Virta-salissa, Tampereella TTT-klubilla ja Helsingissä Tomi Salesvuon yrityksen Musiikkisaton kotikentällä Puotilan kartanossa.

Tomi iloitsee normaalista poikkeavasta ohjelmistosta: "Samin kanssa on ollut aina supermahtavaa soittaa! Ollaan tunnettu ja tehty musahommia eri yhteyksissä jo yli 25 vuotta ja nyt vihdoin on kunnia tehdä klubikeikkoja ja konsertteja yhdessä East Funk Attack bändini kera. Samin monipuolinen musikaalisuus on kiehtonut minua ja meillä on aina synkannut lavalla heti ensi iskusta. Tuntuu upealta päästä esittämään erikoisohjelmistoa, jossa on omien ja Samin sävellysten lisäksi mukana meitä molempia säväyttäneitä biisejä suosikkiartisteilta, mutta varta vasten näille keikoille sovitettuina versioina!"

Sami iloitsee hänkin kiertueesta: ”Tomin ja EFA:n omistautuminen funk-musiikille on mielestäni ainutlaatuista Suomessa ja arvostan sitä valtavasti. Kun kutsu kävi, lähdin huutaen mukaan. Nuoret lahjakkaat muusikot ja pitkäaikainen ystävyys Tomin kanssa tekevät lavallaolemisen erittäin mielyttäväksi minulle.”

Kiertueen tuottaa Musiikkisato Oy. Yritys jatkaa marraskuussa 2022 alkanutta yhteistyötä John Nurmisen Säätiön kanssa. Jokaisesta myydystä pääsylipusta lahjoitetaan 1 € säätiön työhön Itämeren pelastamiseksi.

Keikat
Pe 10.02. Espoo, Espoon kulttuurikeskus, Louhisali
La 11.02. Lappeenranta, Nuijamies
To 30.03. Kalajoki, Virta sali
Pe 31.03. Helsinki, Puotilan Kartano
La 01.04. Tampere, TTT-klubi

Kokoonpano
Taru Ratilainen, laulu
Ukko Heinonen, saksofoni ja huilu
Ilmari Aitoaho, koskettimet
Matias Kiiveri, kitara ja taustalaulu
Janne Kinnunen, basso
Tomi Salesvuo, rummut ja taustalaulu

Sami Pitkämö, laulu ja kitara

Tomi Salesvuo East Funk Attack

East Funk Attack julkaisi kolmannen studioalbuminsa Nothing’s Enough kaksi vuotta sitten helmikuussa. Levy vei yhtyeen ilmaisua kohti väkevämpää ja aiempaa melodisempaa sävelmaailmaa. East Funk Attack on nostanut voimakkailla esiintymisillään esiin suomalaisen urbaanin rytmimusiikin taitoa, mutta kiinnittänyt huomiota myös yhteiskunnallisiin kysymyksiin. He käsittelivät nuorten aikuisten miesten syrjäytymistä videolla Help Me. Lenny Kravitzin biisistä tehty video Let Love Rule toteutettiin puolestaan koronaepidemian alun eristysvaiheessa 50 muusikon yhteisponnistuksen ja yhteishengen voimin. Video nosti esiin henkisen jaksamisen eristyksen aikana.

East Funk Attack on esiintynyt Euroopassa vuosien varrella useasti. Tomi Salesvuo toimii myös aktiivisesti rytmimusiikin pedagogina niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Hän toimii Metropolia ammattikorkeakoulun musiikin tutkinnon lehtorina ja on myös yksi Rockway.fi-verkkopalvelun opettajista.